Avrupa Birliği, Türkiye'nin 20 ilinde KOBİ etkinliği yapacak


Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, AB'nin KOBİ'lerle ilgili politikalarına dikkat çekmek ve Türkiye'de girişimciliği desteklemek üzere 16-20 Kasım KOBİ haftasında bir dizi etkinlik düzenliyor. 20 ilde düzenlenen etkinlikler ile Delegasyon'un AB Bilgi Merkezleri girişimcilere yol gösterecek.

2009 yılında Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan Avrupa KOBİ haftası çerçevesinde KOBİ'ler için 37 ülkede eşzamanlı etkinlikler düzenleniyor. Bu kampanya mevcut girişimcileri faydalanabilecekleri destekler konusunda bilgilendirmeye ve daha çok sayıda insanı kendi işini kurmaya teşvik etmeye yardımcı oluyor. Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'daki KOBİleri desteklemek amacıyla bir dizi etkinlik düzenlenecek. Etkinliklerde KOSGEB üyeleri, AB Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü yetkilileri ile akademisyenler ve gazetecilerin yanı sıra konularında uzman konuşmacılar yer alacak.

İstanbul'da düzenlenecek etkinlikler, gençlere ulaşabilmeyi hedefliyor. Farklı okullardan gelen öğrenciler 'Yenilikçilik' konulu, bir günlük kampa katılma fırsatı elde edecek ve burada, 'Yeşil Teknoloji İşletmeleri' için yeni fikirler geliştirecek. Ankalarınra, Bursa ve Trabzon'daki etkinliklerdeki temel odak noktası da yine bölgedeki genç girişimciler olacak. 'Kendi Hayatının Girişimcisi Sen Ol!' sloganıyla yola çıkan Ankara'daki etkinlikler ise mesleki okullarda eğitim gören öğrencilere yeni bakış açıları aşılamayı amaçlamakta. Trabzon'da ise katılımcılara yönelik 'Başarılı Girişim için 6 Temel Adım' başlıklı bir eğitim verilecek; Bursa'daki katılımcılar ise 'Büyük Ddüşünmek' ve işletmelerini uluslararası ortama uyarlama konusunda tartışmalara katılacaklar.

KOBİ haftası boyunca, tartışma panelleriyle, etkinliklere ev sahipliği yapan kentlerdeki ekonomik altyapı konusu da ele alınacaktır. Denizli, Diyarbakır, Edirne, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun ve Sivas'ta düzenlenecek olan seminerler KOBİ'lere yönelik AB fona odaklanırken; Antalya, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Mersin, Şanlıurfa ve Van'dakiler de dış ticaret ve Avrupa Birliği standartları konulu bir dizi etkinliği içerecek.

AB'deki işletmelerin yüzde 99'unu temsil eden KOBİ'ler ekonominin bel kemiğini teşkil etmektedir. Son beş yılda ortaya çıkan iş imkanlarının yüzde 85'ini sağlayan KOBİ'ler özel sektördeki toplam işgücünün üçte ikisini istihdam ediyor. AB, KOBİ ve işletmeleri ekonomik büyüme, yenilikçilik, istihdam yaratımı ve sosyal uyum için anahtar faktörler olarak görüyor. KOBİ'ler AB ekonomisi için olduğu kadar Türk ekonomisi için de önemlidir. Yaratılan istihdamın büyük bir kısmını sağlamakta (yüzde 76), toplam işletme sayısının yüzde 99.8'ini teşkil etmekte ve bir bütün olarak ekonominin yüzde 54'üne tekabül etmektedir. Türkiye'de KOBİ'ler ihracatın yüzde 59.3'ü ve ithalatın yüzde 39.9'unu üstlenmektedir.

Türkiye'deki AB Bilgi Merkezleri Ağı tarafından düzenlenen tüm KOBİ etkinlikleri halka açık.
CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa Birliği, Türkiye'nin 20 ilinde KOBİ etkinliği yapacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER