Avrupa'da günü 3 madalya ile tamamladılar zirvede kaldılar


43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nın ikinci gününde, milliler bir gümüş ve iki bronz madalya kazanırken, madalya sıralamasında Türkiye zirvedeki yerini korumayı başardı. Şampiyona, bugün yapılacak müsabakalarla sona erecek.

43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nın ilk gününde fırtına gibi eserek yedi altın, bir gümüş ve iki bronz madalya ile büyük bir başarı elde eden milliler, dün yapılan müsabakalarda da madalya serisine devam etti. Ümit ve Genç Erkekler Kata Takımı Avrupa ikincisi olurken, Metehan Yılmazer ve Eda Eltemur da bronz madalya kazandı.

"KATACILARIMIZ AVRUPA İKİNCİSİ"

Organizasyonun ikinci gününde tatamiye inen, Emre Vefa Göktaş, Yusuf Yağız Ücebakan ve Cengizhan Koca'dan oluşan son Avrupa şampiyonu Ümit ve Genç Erkekler Kata Takımı, Polonya'yı 5-0 ve İtalya'yı da 4-1 yenerek finale kaldı. Finalde İspanya'ya 5-0 kaybeden milliler Avrupa ikinciliğini elde etti.

Ayça Düzgel, Beyza Nur Ay ve Hatice Başkaya'dan kurulu Ümit ve Genç Bayan Kata Takımı, Yunanistan'ı 5-0 yenmesine rağmen İtalya'ya aynı skorla (5-0) yenildi. Üçüncülük maçında Fransa'ya 4-1 kaybeden kızlar, madalya kazanma şansını yitirdi.

METEHAN VE EDA'DAN BRONZ MADALYA

Genç Erkekler Kumite 68 kiloda tatamiye çıkan milli sporcu Metehan Yılmazer, dört kez tur atladığı şampiyonada, Macar rakibi Martin Erdos'a 4-0 mağlup olarak repesaj mücadelesine kaldı. Repesaj finalinde Belçikalı Jess Rosiello ile karşılaşan temsilcimiz, tatamiden 2-0'lık galibiyetle ayrılarak Avrupa üçüncüsü oldu.

Genç Bayan Kumite +59 kiloda Eda Eltemur'da yarı finale kadar ilerleme başarısı gösterdi. Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Sırp Marina Radicevic ile karşılaşan temsilcimiz, rakibine 5-0 mağlup olarak repesaja gitti. Milli sporcu repesaj finalinde Bosna Hersekli Matea-Noah Medic ile girdiği mücadeleden 2-0 galip ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Genç Bayan Kumite 48 kiloda Büşra Yıldız, ilk turda Yunanlı rakibini 4-2 yenmesine rağmen, ikinci turda Avrupa üçüncüsü Hırvat Ines Grdenic'e 4-0 kaybederek turnuvadan elendi.

Genç Bayan Kumite 53 kiloda Talya Pekmezoğlu, Türk asıllı Alman rakibi Gizem Bugur'a 1-0 yenildi. Kumite 59 kiloda ise Neşe Kıymet Diker, ilk turda karşılaştığı dünya üçüncüsü İtalyan rakibi Alessia Pappapicco'ya 4-0 yenildi. İki sporcuda aldıkları bu yenilgiler sonrasında turnuvaya veda ettiler.

Genç Erkekler Kumite 55 kiloda Furkan Korkmaz, ilk turda karşılaştığı İspanyol Victor Cobles Bernal'a 3-1 yenilerek elendi. Aynı kategoride 61 kiloda Oğuzhan Furkan Kaçar, Karadağlı rakibine 3-2 kaybederek elenirken, 76 kiloda Ozan Gökçen de ilk turda karşılaştığı Rus rakibi Aleksandr Nichiporenko'yu 1-0 yenmesine rağmen, ikinci turda Avrupa ikincisi Hırvat Marek Rericha'ya 5-4 kaybetti. Kumite + 76 kiloda ise Furkan Kayalı, İspanyol Babacar Seck'e 3-1 yenilerek elendi.

ŞAMPİYONADA SON GÜN

Şampiyonanın üçüncü ve son gününde şu sporcular madalya için mücadele edecek:
Aleyna Sezer: 21 Yaşaltı Bayan Kumite 55 kilo
Şahika Yıldız: 21 Yaşaltı Bayan Kumite 61 kilo
Nurcan Çiçek: 21 Yaşaltı Bayan Kumite 68 kilo
Vildan Güvercin: 21 Yaşaltı Bayan Kumite + 68 kilo
Eray Şamdan: 21 Yaşaltı Bay Kumite 60 kilo
Burak Uygur: 21 Yaşaltı Bay Kumite 67 kilo
Sabır Ahmet Uygur: 21 Yaşaltı Bay Kumite 75 kilo
Uğur Aktaş: 21 Yaşaltı Bay Kumite 84 kilo
Alparslan Yamanoğlu: 21 Yaşaltı Bay Kumite + 84 kilo
CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa'da günü 3 madalya ile tamamladılar zirvede kaldılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER