Avrupa Gazeteciler Derneği: Suçsuz insanların gözaltına alınması yanlış


Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk, "Paralel yapı da deniliyor, Can Dündar olayı gibi birtakım suçsuz insanların hep beraber gözaltına alınması yanlış bir şey tabi. Biz bunu tasvip etmiyoruz. Fikriyatı ne olursa olsun, ulusumuzu yıkmaya yönelik hareketler olmadığı sürece meşru refleksimizi göstereceğiz." dedi.

Avrupa Gazeteciler Derneği yönetimi, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sorası Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk, basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

"Türkiye'de basın özgürlüğü olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna Fişenk, "Basın özgürlüğü çok önemli, basın özgürlüğü adı altında da farklı yerlere hizmet etmemek gerekiyor. Basın ve basın özgürlüğü çağdaş olmalı, Atatürk'ün bize gösterdiği şekilde çağdaş olmalı. Fakat bir yerden de kumanda edilmemeli. Birilerinin tetikçisi, birilerinin maşası olmamalı." şeklinde cevapladı.

Fişenk, "Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise şu karşılığı verdi:
"Biz bu tarz olaylara başından beri deklare ettiğimiz gibi karşıyız. Paralel yapı da deniliyor, Can Dündar olayı gibi birtakım suçsuz insanların hep beraber gözaltına alınması yanlış bir şey tabi. Biz bunu tasvip etmiyoruz. Fikriyatı ne olursa olsun, ulusumuzu yıkmaya yönelik hareketler olmadığı sürece meşru refleksimizi göstereceğiz. Samanyolu TV'de de çalışanlar bizim gibi insanlar, herkes ekmeğinin peşinde ama art niyeti olanlar var ise onların üstlerinde onlar için gerekli işlemi devlet yapar."
CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa Gazeteciler Derneği: Suçsuz insanların gözaltına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER