Avrupa Merkez Bankası'nda sürpriz yok
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 16 2020
Paylaş
X Post
Avrupa Merkez Bankası (ECB) temmuz toplantısında faizlerde değişikliğe gitmedi. Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle başlattığı tahvil alımını da 1,3 trilyon euro seviyesinde tuttu.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının şimdilik kontrol altında olması ve karantinaların sona ermesi sebebiyle bugünkü toplantıda yeni bir adım atmadı.
Banka bugünkü toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. ECB politika faizini yüzde 0'da, marjinal fonlama faizini yüzde 0,25'te, mevduat faizini de eksi yüzde 0,5'te sabit tuttu.
TAHVİL ALIMINDA TUTAR DEĞİŞMEDİ
ECB geçen ay Pandemik Acil Satın Alma Programı'nı (PEPP) 600 milyar euro artırmış, varlık alım programı böylece 1,35 trilyon euroya yükselmişti.
ECB, Euro Bölgesi'nin Korona salgını sebebiyle 2020'de yüzde 8,7 daralacağını tahmin ediyor. Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) tahminlerine göre ise daralma yüzde 10,2'yi bulacak.
Son veriler ekonomide toparlanma sinyalleri verse de yine de bazı yetkililer toparlanmanın hızı konusunda endişeli.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Lavrov’dan Arap büyükelçilere sert yanıt: “ABD ve İsrail’i hiç kınadınız mı?”2.15 Temmuz duruşmasında şok iddialar: TOMA’lara benzin doldurulmuş, Genelkurmay hedef alınmış3.Silivri’de İmamoğlu davasında gergin anlar: Savcıyla tartıştı, salondan çıkarıldı4.İran’ın füzesi sonrası Ankara’da diplomatik kriz: Büyükelçi Dışişleri’ne çağrıldı5.Halkbank davasında kritik dönemeç: ABD ile “ertelenmiş kovuşturma” anlaşması
6.Samanyoluhaber.com Patreon desteklerinizi bekliyor7.Rüşvet ve yolsuzlukla gündeme gelmişti: Eski DHMİ bürokratı Cemil Acar tahliye edildi8.Kuran'ı karşılama ve anlama ayı9.Geleceği Sofrada İnşa Etmek: Wilhelmstadt Okullarında Dinleri Buluşturan İftar10.İtirafçı beyanları, Bank Asya hesabı, ev sorumlusu olma... AYM'den çok kritik karar!

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU

HÜSEYİN ODABAŞI

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Lavrov’dan Arap büyükelçilere sert yanıt: “ABD ve ...

15 Temmuz duruşmasında şok iddialar: TOMA’lara ben...

Silivri’de İmamoğlu davasında gergin anlar: Savcıy...

İran’ın füzesi sonrası Ankara’da diplomatik kriz: ...

Halkbank davasında kritik dönemeç: ABD ile “ertele...





