Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz'dan Türkiye'ye uyarı

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, son dönemde gazetecilere yönelik artan baskıya ilişkin Türkiye'ye basın özgürlüğü uyarısı yaptı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz'dan Türkiye'ye uyarı

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, son dönemde gazetecilere yönelik artan baskıya ilişkin Türkiye'ye basın özgürlüğü uyarısı yaptı.

Başkan seçildikten sonra ilk kurumsal ziyaretini İspanya'nın başkenti Madrid'e yapan Martin Schulz, gazeteci Mehmet Baransu'nun tutuklanmasına ilişkin konuştu.

Yakında Türkiye'yi ziyaret edeceğinin bilgisini veren AP Başkanı, Türk yetkilileri basın özgürlüğüne saygı duymaya davet etti. Başkan Schulz tepkisini şöyle dile getirdi: "Gazetecilerin bağımsızlığı ve basın özgürlüğü Avrupa Birliği'nin müzakere edilemeyecek temel değeridir. Türkiye'deki yetkililerden bu uluslararası kurallara uymalarını rica ediyorum."

YUNANİSTAN 3. KURTARMA PAKETİNE İHTİYAÇ DUYACAK

İlk görüşmesini Perşembe günü İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile gerçekleştiren Martin Schulz, bu sabah Kral VI. Felipe tarafından Zarzuela Sarayı'nda kabul edildi.

AP Başkanı, bugün öğleyin 'Nueva Economia Forum' tarafından Ritz Carlton Hotel'de düzenlenen AB'nin geleceğiyle ilgili konferansta konuştu.

Yunanistan'ın üçüncü bir kurtarma paketine ihtiyaç duyacağını kaydeden Martin Schulz, Yunan Başbakanı Alexis Tsipras'a da 'ideallerini bırakmak zorunda değil ama sözünü tutmak zorunda' mesajını yolladı.

AP Başkanı, parti lideri gibi hareket etmemesi gereken Tsipras'ı, başbakanlık makamına uygun davranmaya davet etti.

Konferans sonunda Cihan'a demeç veren Martin Schulz, Türkiye'deki gazetecilerin tutuklanmasını eleştirdi ve "Gazetecilerin bağımsızlığı ve basın özgürlüğü Avrupa Birliği'nin müzakere edilemeyecek temel değeridir. Türkiye'deki yetkililerden bu uluslararası kurallara uymalarını rica ediyorum." ifadeleri ile tepkisini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz'dan Türkiye'ye uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER