Avrupa Parlamentosu'ndan savcının skandal talimatına tepki

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms, Savcı Serdar Coşkun’un yalanlanmayan muhalif medyanın susturulma talebine ilişkin kaygılarının artarak devam ettiğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu'ndan savcının skandal talimatına tepki

AP Türkiye raporunun Haziran ayına ertelenmesi konusunda konuşan Harms, Türkiye’deki gelişmelerin her geçen gün daha da kötüye gittiğine işaret ederek, Türkiye’de artık basın hürriyetinden bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi. Savcıların da kararlarında artık bağımsız olduklarını düşünmediğini ifade eden kıdemli Alman siyasetçi, "Son haftalardaki gelişmelere bakacak olursak her geçen gün daha da kötüye gidiş var, herhangi bir iyiye gidiş göremiyoruz. Türkiye’de artık basın hürriyetinden bahsetmek mümkün değil. Ayrıca savcıların da karar verirken bağımsız olduklarını düşünmüyoruz. İktidarın ‘paralel sistem’ diye adlandırdığı medya kuruluşlarına yönelik adımlar atılabileceği konusunda çok endişeliyim. Bu haberler üzerine alarma geçmiş durumdayım." dedi. 

HDP bürolarına yapılan saldırıların da endişelerini arttırdığına dikkat çeken Harms, "Türkiye’deki gelişmeler son derece kötü; dolayısıyla seçimlere bu kadar yakınken AP raporunun ertelenmesi mantıklı. Bu Türkiye’yle ilgili sorumluluklarımızı iptal ettiğimiz manasına gelmez. Tam tersine tartışmalara çok daha kuvvetli katılmak arzusundayız. Adaletle ilgili 23 ve 24. fasılların açılmasını ben destekliyorum. Türkiye’de demokrasiyi nasıl tahkim edebileceğimize yönelik daha iyi fikirler üretmek için raporu erteliyoruz." dedi. 

Muhalif basının susturulması durumunda tepkilerinin ne olacağı sorulan Harms, "Muhalif medya susturulursa seçimlerin ‘hür ve adil’ olarak yapılacağı iddia edilemez. Türkiye’de son günlerde gördüğümüz artık sadece basın hürriyeti sorunları değil, seçimlerin hür olup olmayacağı sorusunun da ortaya çıktığı." şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber Avrupa Parlamentosu'ndan savcının skandal talimatına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER