Avrupa Ralli Kupası'nı Murat Bostancı kazandı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Ekim 4 2015
Rallinin UEFA Kupası olarak nitelendirilen Avrupa Ralli Kupası'nı Murat Bostancı kazandı.
Avrupa Ralli Kupası'nı Murat Bostancı kazandı
Rallinin UEFA Kupası olarak nitelendirilen Avrupa Ralli Kupası'nı Murat Bostancı kazandı.

Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Kupası'nı ilk kez Türkiye'ye getirerek tarihi bir başarıya imza attı. Takımın şampiyon pilotları Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi, nefes nefese geçen Hırvatistan Rallisi'ni ilk sırada bitirerek ralli dünyasının UEFA Kupası olarak nitelendirilen Avrupa Ralli Kupası'nı ülkemize getiren ilk sporcular oldu.

Avrupa Ralli Kupası kapsamında katıldıkları 5 yarışın hepsini kazanarak bitime üç yarış kala Almanya, Avusturya ve Bulgaristan ayaklarından önce şampiyonluğunu ilan eden Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, her yarış için ayrı ayrı planladıkları stratejinin sonucu olarak büyük bir başarı elde ettiklerini vurgulayarak, "Bu azmin zaferi. Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ardından Avrupa Ralli Kupası'nı da kazanarak emeklerimizin karşılığını aldık. Bu kupa, Türk motor sporları tarihine geçmesinin yanı sıra, yılların deneyimi ve özverili çalışmanın ödülü." dedi.

Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Kupası'nda (ERT) Türkiye'yi temsil ettiği beş yarışın tamamını kazanarak Türkiye motor sporları tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. 2-3 Ekim tarihlerinde düzenlenen Hırvatistan Rallisi'nde ilk sırayı alan takımın şampiyon pilotları Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi, nefes nefese geçen yarışın ardından ralli dünyasının UEFA Kupası olarak nitelendirilen Avrupa Ralli Kupası'nı ülkemize getiren ilk sporcular oldular.

Avrupa Ralli Kupasında hedefledikleri şampiyonluğa ulaştıkları için büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Murat Bostancı, "Avrupa Ralli Kupası'nın her yarışında tempoyu yükselttik, her koşulda liderliğimizi korumayı başardık ve takım stratejimizi eksiksiz uygulayarak Türkiye'ye ilk Avrupa Ralli Kupasını getirdik. Ben, Onur ve tüm takım her şeyimizi ortaya koyarak Hırvatistan Rallisi sonrasında bitime 3 yarış kala kupayı kazandık." dedi.

Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi, Hırvatistan Rallisi'nin son a

Bu haberler de ilginizi çekebilir