Avrupa Şampiyonu Karateciler yurda döndü

Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda kendi tarihindeki en çok madalyayı kazanan Karate Milli Takımı, yurda döndü.

Avrupa Şampiyonu Karateciler yurda döndü

Güney Kıbrıs'ın Limasol kentinde 5-7 Şubat tarihleri arasında yapılan 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda Türk karateciler, tarihi bir başarının altına imza attı. 48 ülkeden 970 sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda tüm kategorilerde Türkiye'yi temsil eden Karate Milli Takımı, şampiyona tarihindeki en çok madalyayı kazandı.

2013 yılında Konya'da düzenlenen 40. Avrupa Şampiyonası'nda toplam 13 Avrupa şampiyonu çıkaran Karate Milli Takımı, Güney Kıbrıs'ta da 10 altın madalya kazandı. Avrupa’nın en başarılı ülkesi olup, takım halinde Avrupa şampiyonu olan ay yıldızlı ekip, gece yarısı yurda döndüler.

ESAT DELİHASAN: 2020'NİN TAKIMI HAZIR

Şampiyonayı Kıbrıs'ta takip eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan havalimanında yaptığı açıklamada, "2013’de 13 Avrupa şampiyonu çıkarıp genel klasmanda Avrupa şampiyonu olmuştuk ama bu kadar fazla madalya kazanmamıştık." diyerek, şöyle devam etti:

"Amacımız her şampiyonada madalya sayısını yükseltmek. Takım halinde Avrupa'nın en başarılı ülkesi olduk. Bu başarıyı devam ettirmek istiyor ve bu azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2020 yılında Tokyo’da yapılacak Yaz Olimpiyat Oyunları’nda karatenin yer alacağını ümit ediyoruz. Şimdiden onun hazırlığı içerisindeyiz. Milli takımımızı oluşturacak isimler 2020’de Türkiye’yi temsil edecekler."

"Tüm Avrupa artık İstiklal Marşımızı ezberledi" diyen Esat Delihasan, Türkiye’nin dünya sıralamasına da değinerek, "Dünya Karate Federasyonu’nun ülkeler bazında yaptığı puanlamada da birinci sıradayız. Oldukça gurur verici bir durum fakat rehavete kapılmak bir sporcunun en büyük düşmanıdır. Türkiye olarak istikrarımızı koruyoruz. Bizim hedefimiz her zaman ilk beşin içinde yer almaktır Her gittiğimiz organizasyonda Türkiye de geldi deniliyorsa bu, elde ettiğimiz başarıyı ve gücümüzü gösterir." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa Şampiyonu Karateciler yurda döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER