Avrupa Süper Ligi 48 saatte bitti!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Nisan 21 2021
Avrupa Süper Ligi başlamadan dağılma tehlikesi ile karşı karşıya geldi. Altı İngiliz kulübü organizasyondan çekildiklerini duyurdu.
Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ve Tottenham kulüplerinden oluşan 12 takımın ortak bildirisi ile kurulan Avrupa Süper Ligi, başlamadan dağılma tehlikesi ile karşı karşıya geldi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden ve Avrupa Süper Ligi'nin kurucu üyelerinden Manchester City, Manchester United,  Arsenal, Liverpool ve Tottenham Hotspur organizasyondan çekildiklerini duyurdu. 

Beş İngiliz takımının geri çekildiğini açıklamasıyla Avrupa Süper Ligi'nde temsil edilen tek İngiliz kulübü Chelsea da bu sabah  Süper Lig'den çekildiğini belirtti. Böylece İngiliz takımlarının tamamı ayrılmış oldu. 

Kulüpler geri çekilme kararlarında taraftar, futbolcu, dernek ve politikacılardan gelen yoğun tepkilerin etkili olduğunu açıkladı.

İngiliz ekibi Liverpool'da forma giyen oyuncular da Avrupa Süper Ligi'ne karşı ortak bir bildiri yayımladı. Futbolcular, Avrupa Süper Ligi'ni istemediklerini ve bunun gerçekleşmemesini umduklarını vurguladı.

Arsenal'den yapılan açıklamada da, "Biz bir hata yaptık ve bundan dolayı özür diliyoruz" denildi.

Böylece, 12 kulübün yer alması öngörülen Avrupa Süper Ligi kuruluşunu açıkladıktan yaklaşık 48 saat sonra dağılma noktasına geldi.

Halen organizasyonda İspanya'dan Real Madrid, FC Barcelona ve Atletico Madrid, İtalya'dan Inter Milan, AC Milan ve Juventus Turin bulunuyor.  Ancak Inter Milan ve Atletico Madrid'in de çekilme yönünde karar alacakları belirtiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir