Göçmen artışında Hollanda ilk sırada

2019 yılında Avrupa ülkeleri arasında göçmen artışı yılık ilk yarısında Hollanda'da olduğu açıklandı.

SHABER3.COM

BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM- Hollanda'nın nüfusu 2019'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre daha hızlı büyüdüğü vurgulandı.

YILIN İLK YARISINDA HOLLANDA'DA DOĞANLAR ÖLENLERDEN FAZLA

Nüfusun yaklaşık 46 bin kişi arttığı kaydedildi. Özellikle, yurtdışından daha fazla insanın Hollanda'ya yerleştiği belirtildi. Diğer taraftan ölümlerin sayısı 2018'in ilk yarısından da daha az olduğu belirtildi. 

Hollanda Merkezi İstatistik Kurumu (CBS) Hollanda'nın bu son nüfus rakamlarına dayanarak rapor etti. Hollanda'da 2019 yılının ilk yarısında yaklaşık 82 bin çocuk doğduğu ve 77 binden fazla insan öldüğü kaydedildi. 

Nüfusun doğal artışı neredeyse 5 bine ulaştı. 2018'in ilk yarısında bu sayının bin olduğu açıklandı. Çünkü ölüm sayısı o zamanlar daha yüksek olduğu belirtildi. (81 bin).

HOLLANDA'DA 2019 YILININ İLK YARISINDA GÖÇMEN SAYISI 113 BİN OLDU

Hollanda'da göçmen sayısı 2019’un ilk yarısında yaklaşık 113 bin kişiye yükseldi. 2018'in ilk altı ayında bu oran 101 bin göçmen olduğu belirtiliyor. 

Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinden daha fazla göçmenin Hollanda'ya yerleşmek için müracaat ettiği açıklandı. 

Diğer taraftan Avrupa’dan gelen göçmen sayısı, 2018’in ilk yarısında 14 binden 2019’un ilk yarısında yaklaşık 21 bine yükseldiği belirtildi.

Asya ve Amerika kökenli göçmenlerin sayısı da arttığı açıklandı. Afrika'dan Hollanda'ya gelen göçmen sayısı yaklaşık 5 binden fazla olduğu belirtildi. 

Hollanda'ya Eritre ve Etiyopya'dan daha az insan yerleşirken, Güney Afrika veya Fas kökenli insanlar gibi diğer Afrika ülkelerinden göçün arttığı ifade edildi.


HİNTLİLER İKİNCİ GÖÇMEN GRUP

Hollanda'ya gelen Polonyalı göçmenlerin hala en büyük grup olduğu açıklandı. Dengede yılın ilk yarısına 5 binden fazla Polonyalının eklendiği belirtildi. 

Göçmen başvurusu 2018'in ilk yarısında yaklaşık 13 binden, 2019'un ilk yarısında 14 bine, göç ise 8 binden 9 bine yükseldiği ifade edildi. 

Hintliler şimdi Hollanda'da en büyük ikinci göçmen grubunu oluşturuyor. Sık sık eşleri ve aileleriyle çalışmak için Hollanda'ya geliyorlar.

EN HIZLI BÜYÜYEN GÖÇMEN GRUPLAR,BİRLEŞİK KRALLIK VE TÜRKİYE

En hızlı büyüyen göçmen gruplarının eski Sovyetler Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık ve Türkiye'den gelenlerin olduğu bildirildi. 

Hollanda'ya gelen Britanyalıların sayısı 2015'ten beri ciddi arttığı ifade edilir iken, Hollanda’ya yerleşen Türk göçmen sayısının da ciddi artış gösterdiği belirtildi. Bu sayının, 2011'den 2016'ya kadar ters çevrildiği ifade edildi.
<< Önceki Haber Göçmen artışında Hollanda ilk sırada Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER