Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası yarın başlıyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Şubat 4 2016
Karate Milli Takımları, yarın başlayacak şampiyonayı sabırsızlıkla bekliyor. 5-7 Şubat tarihlerinde Kıbrıs Rum Kesimi'nde yapılacak 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası için Limasol'da bulunan milliler her kategoride iddialı.
Karate Milli Takımları, yarın başlayacak şampiyonayı sabırsızlıkla bekliyor. 5-7 Şubat tarihlerinde Kıbrıs Rum Kesimi'nde yapılacak 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası için Limasol'da bulunan milliler her kategoride iddialı.

Karatede Avrupa heyecanının başlamasına saatler kaldı. 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası, 5-7 Şubat tarihleri arasında Kıbrıs Rum Kesimi'nde Limasol şehrinin ev sahipliğinde yapılacak. Spiros Kiprianu Spor Salonu'ndaki Avrupa Şampiyonası'nda 33'ü ferdi, 2'si takım dalında madalya dağıtılacak. 1973 yılından bu yana düzenlenen şampiyonada Türkiye Limasol'da tüm kategorilerde mücadele verecek.

Şampiyonanın ilk gününde yarın Ümitler kategorisinde bütün müsabakalar yapılacak ve madalyalar sahiplerini bulacak. Ayrıca ferdi katada da bütün kategorilerde müsabakalar yapılarak, kürsüye çıkanlar belli olacak.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonaya aylardan bu yana hazırlandıklarını belirterek, "Sporcularımız ve teknik heyetimiz büyük bir gayret ve azimle bu şampiyonaya hazırlandı. Türk karatesi yıllarca altyapıda önemli adımlar attı. Şimdi onların meyvelerini toplamaya başladık. Bu şampiyonada da kürsüdeki yerimizi en iyi şekilde alacağımıza inanıyor, bütün sporcularımıza başarılar diliyorum." dedi.

"HEDEFİMİZ BÜTÜN KATEGORİLERDE ZİRVE"

48 ülkeden 943 sporcunun katılacağı şampiyonada ülkemizi temsil edecek Karate Milli Takımları, kadrosunda önemli yıldızları barındırıyor.

Geçtiğimiz yıl İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan şampiyona'da altın madalyayı ülkemize getiren erkeklerde; ümitler kumitede Samed Gök, genç katada Emre Vefa Göktaş, kata takımını oluşturan Emre Vefa Göktaş, Yusuf Yağız Ücebakan, Cengizhan Koca ve 21 yaş altında Alparslan Yamanoğlu; bayanlarda ise, genç ferdi katada Avrupa ikincisi Dilara Bozan ve 21 yaş altı kumitede Avrupa üçüncüsü Vildan Güvercin bu isimlerin başında geliyor.

Geçen yıl Endonezya'da dünya şampiyonu olan 21 yaş altı milli katacımız Ali Sofuoğlu v

Bu haberler de ilginizi çekebilir