Avrupa'da geniş çaplı Koronavirüs önlemleri: Sınırlar kapatılıyor

Avrupa’da yeni Koronavirüs salgını sebebiyle hayat adeta felç olmuş durumda. Pek çok ülkede seyahat yasağı devreye girdi.

SHABER3.COM

Avrupa genelinde cumartesi öğle saatleri itibarıyla SARS-CoV-2 vak'aları yaklaşık 36 bin 400’e, bu virüsün neden olduğu COVID-19 hastalığından hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1.514’e yükseldi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 13 Mart Cuma günü yaptığı açıklamada Avrupa’nın "Koronavirüs salgınının merkez üssü" haline geldiğini kaydetti. 

DSÖ’nün verilerine göre, şu anda salgının ne zaman doruk noktasına ulaşacağı ve ne zaman gerilemeye başlayacağını hesaplamak ise mümkün değil.

Avrupa’da salgından en çok etkilenen ülke olan İtalya’da cumartesi gününe kadar 17 bin 660 vak'a kayıtlara geçti. COVID-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1.266 olarak açıklandı. 

İtalya’yı kayıtlara geçen 5 bin 753 vak'a ve 136 ölüm ile İspanya takip ediyor. 

ALMANYA'DAKİ SON RAKAMLAR

Johns-Hopkins Üniversitesi’nin oluşturduğu Koronavirüs takip sistemine göre Almanya’da 3 bin 758 vak'a ve buna bağlı olarak COVID-19 hastalığından 8 ölüm bulunuyor. 

Almanya'da salgın hastalıklar konusundaki yetkili merci olan Robert Koch Enstitüsü’nün cuma günü yaptığı son güncellemesinde vak'a sayısı 3 bin 62, ölü sayısı ise 5 olarak açıklanmıştı.

Ulaşım konusunda birbiri ardına uygulamaya konulan kısıtlamalar, Avrupalıların seyahat özgürlüğünü de  büyük ölçüde sona erdirmiş durumda. 

Çekya’da pazartesinden itibaren genel seyahat yasağı uygulamaya girecek. Slovakya’da benzer bir uygulamaya karar verilirrken, Polonyalı vatandaşlar bu uygulamanın dışında bırakıldı. 

İTALYA'YA TREN SEFERLERİ DURDU

Polonya sınırlarını pazar gününden itibaren kapatma karar alırken, Danimarka cumartesi öğlen saatlerinde sınırlarını kapattı. Ukrayna ise sınırlarını en az iki hafta süreyle diğer ülkelerden gelenlere kapatmayı planlıyor.

Avusturya, İtalya’ya tüm tren seferlerini durdurdu ve İtalya sınırını neredeyse tamamen kapattı. Fransa, İspanya ve İsviçre’ye hava ulaşımı da durduruldu. Slovenya ise İtalya sınırından geçişlerde sağlık taraması yapıyor.

Almanya, Fransa sınırında kontrolleri sıkılaştırdı. Litvanya sınırları kapatmayı planladığını duyurdu, ancak bu yönde kesin karar henüz açıklanmadı. Rusya ise Polonya ve Norveç sınırından yabancı ülke vatandaşlarının geçişine izin verilmeyeceğini açıkladı. 

İngiltere’de de hükümet yoğun eleştirilerin ardından Koronavirüs'e karşı adım atmaya başladı. Hükümet çevrelerinden gelen bilgiye göre, kitlesel etkinliklerin yasaklanması planlanıyor.  

OKULLAR, KAFELER, RESTORANLAR...

Avrupa’nın birçok ülkesinde okullar kapatılırken; Avusturya, Belçika, Yunanistan ve Bulgaristan’da süpermarketler, benzin istasyonları, bankalar ve eczaneler dışında kalan birçok dükkan ve iş yerinin de kapatılmasına karar verildi.
<< Önceki Haber Avrupa'da geniş çaplı Koronavirüs önlemleri: Sınırlar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER