Avrupa'da ilk ölüm
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 16 2020
Çinli bir turistin Fransa'da hayatını kaybetmesi üzerine Avrupa'da koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti. Pekin'deyse karantina önlemi alındı. Seyahatten dönen Pekinlilerden kendilerini karantinaya alması isteniyor.
Fransa'nın başkenti Paris'te 80 yaşındaki Çinli turistin koronavirüsten ölmesinin ardından Asya dışında virüs sonucu ilk ölüm vakası gerçekleşti. Fransa, Ocak ayında koronavirüs vakasının görüldüğü ilk Avrupa ülkesi olmuştu.
Öte yandan salgının ortaya çıktığı Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı bin 523'e ulaştı. 66 bin 492 kişinin Covid-19 adı verilen virüs sonucu tedavi gördüğü ülkede, hastalığın yayılmasını önlemek için yeni tedbirler devreye sokuluyor.
Başkent Pekin'de yaşayanlardan kendilerini 14 gün boyunca karantina altına alması istendi. Pekin'deki yerel yönetim, yeni yıl tatilinden dönenlerden kendilerini karantina altına almalarını talep eden bir karar aldı. Resmi basın, bu kişileri evlerinde ziyaret edenlerin cezalandırılacağını duyurdu. Ancak bu kısıtlamanın nasıl uygulanacağı belirtilmedi.
Koronavirüs, Aralık ayında Hubei eyaletinde ortaya çıktı. Hastalık, Çin'in Ay takvimine göre yeni yılın kutlandığı geçen ayki tatil döneminde 283 milyon kişi ülke içerisinde seyahat ettiği için hızla yayıldı.
Dünya Sağlık Örgütü, virüsün ilerleyişi konusunda şu noktada bir öngörüde bulunmanın mümkün olmadığı konusunda uyarıyor.
Merkez Bankasından koronavirüs önlemi
Çin'in Merkez Bankası, virüsün yayılmasını önlemek için banknotların ultraviyole ışığı ile dezenfekte edileceğini, 14 güne kadar bekletildikten sonra tekrar tedavüle sokulacağını açıkladı.
Koronavirüs nedeniyle birçok havayolu şirketi Çin'e uçuşları durdurma kararı aldı. Ancak virüs Çin sınırları dışında yayılmayı sürdürüyor. Virüs şu ana kadar dünya üzerinde 67 bin kişide görüldü. Çin'den sonra en fazla vakaya Japonya'da rastlandı. Koronavirüs sonucu bir kişinin öldüğü Japonya'da 262 kişide virüs tespit edildi. Hong Kon
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







