Avrupa'da Schengen krizi yayılıyor: Slovenya da İki ülke ile anlaşmayı askıya aldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 20 2023
Avrupa Birliği bir yandan Bulgaristan ve Romanya'yı Schengen bölgesine dahil etmeye çalışırken bir yandan da güvenlik risklerini önlemek için 'vizesiz seyahat' politikasını sertleştiriyor .
Avrupa Birliği Ülkeleri göçmen krizi ve Ortadoğu'daki gelişmeler sebebiyle sınır kontrollerini artırmaya başladı .
27 Ülke arasında yapılan Schengen anlaşması, İrlanda, Bulgaristan, Romanya ve Kıbrıs Cumhuriyeti dışındaki AB üyesi ülkeler ile AB'ye üye olmayan İsviçre, Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn'ı kapsıyor
Ayrıca Ülkeler vizesiz erişim hakkı olan 60 ülkeden bazılarının düzensiz göçmenlerin geçiş merkezi olarak kullanılmasından endişe ediyor.
Ülkeler Anlaşmayı teker teker kısmen askıya alıp bazı sınırlarda kontrolleri artırmaya başladılar
İtalya’nın Schengen ülkesi olan komşusu Slovenya ile sınır kapılarındaki kontrolleri Avrupa ve Orta Doğu’da yaşanan son olaylar nedeniyle yeniden uygulama kararı almasının ardından benzer bir adım Slovenya’dan geldi. Slovenya İçişleri Bakanı Bostjan Poklukar, Avrupa Birliği (AB) üyesi ve Schengen ülkeleri olan komşuları Hırvatistan ve Macaristan’a Schengen’i askıya alarak iki ülke sınırında güvenlik kontrolleri gerçekleştirmeye başlanacağını duyurdu. Geçici uygulamaya gerekçe olarak Avrupa’daki terör tehlikesini gösteren Poklukar, Balkan mülteci rotası üzerindeki tedbir amaçlı kontrolleri de sıklaştırmayı planladıklarını söyledi. Poklukar, polislerin sınırlarda ne zaman kontrole başlayacaklarına ilişkin tarih ise vermedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







