Almanya'dan G-20 mesajı

Almanya Federal Meclis Başkan Vekili Claudia Roth, hükümet ortağı merkez sağ ve sol parti liderlerinden hafta sonunda Antalya'da yapılacak G-20 Zirvesi'nde Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğü ihlallerini gündeme taşımalarını istedi.

Almanya'dan G-20 mesajı

Roth, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın “demokrasi düşmanı” olarak nitelediği politikalarına “Avrupa ortak değerleri temel alınarak karşı çıkılmalı.” dedi.

Son olarak aralarında 2 gazete, 2 TV ve 1 radyo kanalı da olan Koza İpek Holding iştiraki şirketlere el konulmasıyla zirve yapan baskılara tepki gösteren Roth, “Artık son yaşanan kayyum olaylarıyla ilgili eleştirilerde son noktaya ulaştık.

Bunun için de Erdoğan karşısında eleştirel duruş sergilenmesi ve özgüvenle durulması lazım.” ifadelerini kullandı. Başbakan Angela Merkel ve iktidar ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkanı Sigmar Gabriel'e seslenerek, “Federal hükümet temsilcileri G-20 Zirvesi'nde Türkiye'deki ifade ve basın özgürlüğü konularını dile getirmeliler. Çünkü G-20 temel insan ve vatandaşlık haklarının garanti altına alınması için özel bir sorumluluk taşımaktadır. Almanya da bu alanda açıkça en önde yer almalıdır.” dedi. Bu konuda Zaman'a görüş bildiren bir Federal hükümet heyeti üyesi, “Yolsuzluk konularının görüşüleceği bir oturumda dolaylı olarak da olsa Türkiye'deki Basın ve ifade özgürlüğü ile ilgili gelişmeler de konuşulacak.” bilgisini verdi. Dışişleri Bakanlığı da Zaman'a yaptığı açıklamada “Alman Federal hükümeti, Türkiye'de basın özgürlüğü alanında yaşanan gelişmeleri büyük bir dikkatle takip etmektedir.” cümlesiyle konunun önemine dikkat çekti.

<< Önceki Haber Almanya'dan G-20 mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER