Avrupa'dan hukuksuz kayyum atamasına tepki
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 27 2015
Paylaş
X Post
Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, savcı Musa Yücel ve bilirkişinin soyut değerlendirmelerini gerekçe göstererek BUGÜN ve Kanaltürk gibi medya organlarını da bünyesinde barındıran İpek Koza Holding’e kayyum atayarak şirketlerin yönetimine el koydu.Bu hukuksuz el koymaya Avrupa sert tepki gösterdi.

Bu karar Avrupa'yı adeta ayağa kaldırdı.Avrupa Parlamentosu’nun en büyük grubu Hristiyan Demokratlar (EPP), İpek Medya Grubu’na el konulmasına sert tepki gösterdi. EPP Grubu’nun gölge Türkiye raportörü Renate Sommer, artık adil ve hür seçimlerden bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.
Sommer, "Bu şartlarda hür ve adil seçimlerden söz etmek boş laflardan öteye geçemez." dedi. Koza İpek Holding’e kayyum atanmasının AKP’nin özel sektöre ve bağımsız medyaya siyasi saldırısı anlamına geldiğini söyleyen Sommer, "Seçimlere 5 gün kala bu saldırı demokrasiye çok ciddi bir saldırıdır ve AKP’nin seçimlerde çoğunluğu elde etmek için bütün demokratik ilkelerden vazgeçebileceğini göstermektedir." dedi.
Avrupa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı: Siyasi olduğu çok açık
Avrupa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mogens Blicher Bjerregard Türkiye’de Koza-İpek Medya Grubuna kayyum atanmasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Söz konusu operasyonun siyasi amaçlarla gerçekleştirildiğinin son derece açık olduğunu vurgulayan Bjerregard, hükümetin muhalif medyayı susturmayı amaçlayan bu tür adımları bir an önce durdurması gerektiğini söyledi.
Bjerregard, ‘‘Sadece basın özgürlüğü ve editoryal bağımsızlık sayesinde medya ve gazeteciler vatandaşlara bağımsız, çoğulcu ve bilgilendirici gazetecilik hizmeti sağlayabilirler. Ki bu; özellikle seçim döneminde insanların demokratik gelişmelere katılmasının ön şartıdır. Hükümetin medya patronlarını görevden alması ve yerine yöneticiler ataması kabul edilemez bir şeydir ve basın özgürlüğünün ihlal edilmesi anlamına gelir.’’ dedi.
Söz konusu operasyonun 1 Kasım’da gerçekleştirilecek genel seçimden birkaç gün önce gerçekleştirildiğinin altını çizen Bjerregård, ‘‘Seçimlerden birkaç gün önce Türkiye’de geçici hükümetin Koza İpek Holding’e ait olan medya kuruluşlarına yönelik son saldırıları açık bir şekilde muhalif gazetecilere, ifade özgürlüğüne, özel ve bağımsız medyaya
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yüzlerce milyonluk sır! Yarış atları firarda mı? Çalındı mı?2.ABD'li yargıçtan çok konuşulacak karar: Filistinli aktivistin sınırdışı edilmesini durdurdu3.Altın'daki duraklama sürecek mi? Gözler bu akşam yayınlanacak FED tutanaklarında4.TRT'de milyonlarca dolarlık yayın krizi fiyaskosu: Galatasaray- Juventus maçında kesindi yaşanmıştı!5.Görüşmeler yeni bitti ancak ABD basını: İran'la savaş ihtimali güçleniyor, beklenenden çok daha büyük ölçekli olabilir
6.Kulis haber: Akın Gürlek'e yakın site Adalet Bakanlığı'nda üç bakan yardımcısının değişeceğini yazdı7.Mark Zuckerberg sosyal medya bağımlılığı davasında mahkemede8.Kent Uzlaşısı davasında tutuklu sanık kalmadı9.Numan Kurtulmuş'a göre 4200 PKK'lının tahliye edilmesi af değilmiş!10.Milyonlarca öğrenci ve veliyi telaşlandıran gelişme: Ara tatil kardırılacak mı?

SAFVET SENİH

ORHAN KESKİN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yüzlerce milyonluk sır! Yarış atları firarda mı? Ç...

ABD'li yargıçtan çok konuşulacak karar: Filistinli...

Altın'daki duraklama sürecek mi? Gözler bu akşam y...

TRT'de milyonlarca dolarlık yayın krizi fiyaskosu:...

Görüşmeler yeni bitti ancak ABD basını: İran'la s...







