Avrupa'dan Türk yetkililere acil çağrı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 28 2015
Paylaş
X Post
İpek Medya Grubu’na kayyum atanmasının ardından grubun televizyon kanallarına polis zoruyla girilerek yayının kesilmesi hakkında Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks Türk yetkililere acil çağrı yaptı.

Tedbirlerin acilen durdurulması gerektiğini ifade eden Muizniesk, “Genel seçimlere bir hafta kala Türk halkı ve gazetecilere oldukça ürkütücü bir mesaj verilmiş oldu ve büyük bir zarar verdi” dedi.
"Canlı yayının bu şekilde kesiliyor olması uluslararası insan hakları kriterlerini karşılamıyor, buna ek olarak Türk kanunlarını da ne kadar karşıladığı sorusunu da akla getiriyor” açıklamasında bulunan Muiznieks, "Polis demokrasiyi korumak için var, demokrasinin temel taşlarından birisine karşı hareket etmek için değil. Bunu korumak yargının da rolü olmalıdır" dedi.
Muiznieks, "Bu nedenle gazetecilerin güvenliğini sağlamak ve polis şiddetine son vermek için Türk yetkililere tekrar çağrıda bulunuyorum" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İmamoğlu: 'Bizim iktidarımızda umutsuzluğun yerini gelecek inancı alacak'2.İran'ın 'Hürmüz Boğazı' açıklaması altında kaldıraç etkisi yaptı3.Trump, İran'a Hürmüz Boğaz'ını açtığı için teşekkür etti!4.BM korkunç gerçeği açıkladı: İsrail Gazze’de 38 binden fazla kadın ve kız çocuğunu öldürdü5.Gülistan Doku cinayetini örtmekle suçlanan vali: 'Gözaldında değilim'!
6.Son 40 yılın en şiddetli hava olayı kapıda: En son 1982, 1997 ve 2015’te gerçekleşmişti7.İran'dan ABD'ye sert çıkış: Yeniden savaşa dönüşü tetiklediği için geçici ateşkesi kabul etmiyoruz8.MHP'de deprem üstüne deprem: İki şehrin daha üstü çizildi9.Dünya bu kararı bekliyordu: Hürmüz Boğazı tamamen açıldı10.Erzincan'da yürekleri ağıza getiren sarsıntı: 4.1 büyüklüğünde deprem

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

İmamoğlu: 'Bizim iktidarımızda umutsuzluğun yerini...

İran'ın 'Hürmüz Boğazı' açıklaması altında kaldıra...

Trump, İran'a Hürmüz Boğaz'ını açtığı için teşekkü...

BM korkunç gerçeği açıkladı: İsrail Gazze’de 38 bi...

Gülistan Doku cinayetini örtmekle suçlanan vali: ...







