Avrupalı diplomatlar duruşma salonuna alınmadı Almanya ile yeni bir kriz çıktı...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 17 2018
HDP’nin eski eş genel başkanlarından Figen Yüksekdağ’ın yargılanmasına Ankara’da devam edildi. Duruşma salonuna Avrupalı diplomatların alınmamasına Almanya’dan sert tepki geldi.
HDP’nin siyaset yasaklı eski eş başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı davanın beşinci duruşması Ankara Sincan Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde yapıldı. Duruşmayı izlemek için Sincan’a gelen İsveç Büyükelçisi ile Hollandalı ve İngiliz gazetecilerin yanı sıra Alman diplomatlar akreditasyonları olmadığı gerekçesiyle duruşma salonuna alınmadı. Bu duruma sert tepki veren ülke Almanya oldu.
Almanya, İsveç ve Hollanda’nın Ankara’daki büyükelçi ve diplomatların duruşmayı izleme isteğinin reddedilmesi üzerine konuyu Dışişleri ve Adalet bakanlıklarına aktardı. Her iki bakanlıktan da yanıt alınmaması üzerine Almanya Büyükelçiliği, Twitter’dan “Türk yasaları ve diplomatik ilişkiler hakkındaki Viyana Anlaşması yine dikkat çekici bir şekilde ihlal edilerek diplomatlar gizli olmayan duruşmaya alınmamıştır. Dışişleri ve Adalet bakanlıkları bilgilendirilmiş fakat çözüm bulmayı reddetmektedir. Bu, kabul edilemez ve Türkiye’de hukuk devletinin gidişatına dair kötü bir işarettir” açıklamasını yaptı.

“Seçimler özgür değil”
Yüksekdağ duruşmadaki savunmasında ülkenin kritik bir dönemden geçtiğini anlatırken bu dönemde HDP’ye dönük yargılamalarda bulunulmasının suç olduğunu söyledi. Yüksekdağ, “Halkımız ve seçmenlerimiz için görevimizi yapmamızın engellenmesi bir suçtur. Bu suçu yargıya müdahale eden iktidar işlemektedir. Yargı da iktidarın suçuna ortak oluyor” diye konuştu.
OHAL’de seçime gidilmesinin demokrasi açısından sıkıntılı olduğunu anlatan Yüksekdağ, Türkiye’de kamu düzeninin bozulduğunu, 24 Haziran seçiminin de bu düzeni iyileştirmek için yeterli olmayacağını savundu. Yüksekdağ, “Bizler, belediye başkanları, milletvekilleri, halkın temsilcileri tutu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!7.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







