Avrupa'ya seyahat etmek isteyenler dikkat: İki ülke daha Schengen'e dahil oldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 1 2025
Paylaş
X Post
Bulgaristan ve Romanya, bugün itibarıyla Avrupa Birliği'nin (AB) vizesiz seyahat bölgesi Schengen'e fiilen dahil oldu.
Bulgaristan ve Romanya'nın Avrupa Birliği'nin (AB) vizesiz seyahat bölgesi Schengen'e katılması yönünde alınan karar, uygulamaya geçti.
ÜLKE SAYISI 29'A ÇIKTI
Bulgaristan ve Romanya'nın AB vizesiz seyahat bölgesi Schengen bölgesine katılması yönünde 12 Aralık 2024'te alınan karar, uygulamaya geçti.
Schengen ülkelerinin sayısı 29'a çıktı.
NE OLMUŞTU?
2007 yılında AB'ye üye olan ve 2010 yılında tüm teknik koşulları yerine getirmelerine rağmen çeşitli AB ülkelerinin vetoları nedeniyle on yılı aşkın süre Schengen üyeliği için bekleyen iki ülke, 2022'den bu yana da Avusturya'nın vetosuna takılmıştı.
Romanya ve Bulgaristan bu yıl mart ayında Schengen Bölgesi'ne kısmen dahil olmuş, havaalanı ve deniz limanlarındaki kontroller kaldırılmasına rağmen karada sınır kontrolleri Avusturya'nın vetosu nedeniyle devam etmişti.
Türkiye'ye komşu iki ülkeden AB'ye düzensiz göç riski nedeniyle kara kontrollerinin kaldırılmasına sıcak bakmayan Avusturya, düzensiz göç ve iltica başvurularında önemli gerileme kaydedildiği gerekçesiyle itirazından vazgeçmişti.
Schengen bölgesi, AB üyeleri Almanya, Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, Bulgaristan ve Romanya'ya ek olarak, Lihtenştayn, İzlanda, Norveç ve İsviçre olmak üzere 29 ülkeyi kapsıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı2.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti3.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor4.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...






