Avrupa'yı hayran bıraktılar - İzleyin

Bu yıl 30’dan fazla ülkede barış mesajları veren Dünya Çocukları, son gösterisini Brüksel’de gerçekleştirdi. Yaklaşık 5 bin kişi Forest National salonunu doldururken, Belçika Prensi Laurent, Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Federal Meclis Başkanı Sigfried Bracke, parti başkanları ve NBA oyuncusu Enes Kanter de bu unutulmaz anlara şahitlik yaptı. Programa ailesiyle birlikte katılan ve gösteri boyunca sık sık ayağa kalkarak alkışıyla tempo tutan Belçika Prensi Laurent de yaptığı açıklamada, barış çocuklarının gelecek adına umut olduğunu ifade etti.

Dünya Çocukları'ndan süper veda

Belçika Prensi: Bu Çocuklar Çoktan Sınırları Kaldırmış

150 ülkeden 400 çocuk, Türkiye ve farklı ülkelere ait halk oyunlarını, şarkılarını sergiledi. UNESCO'nun ev sahipliğindeki galaya Belçika Prensi Laurent, Dışişleri Bakanı Reynders, Meclis Başkanı Bracke, NBA oyuncusu Enes Kanter ile birlikte 5 bin kişi katıldı. Prens “Bu çocuklar çoktan sınırları kaldırmış. Bizim hâlâ anlayamadıklarımızı bu çocuklar anladı.” dedi.  

14. Dil ve Kültür Festivali’nin (IFLC) Avrupa’daki son durağı Brüksel’di. Önceki akşam gerçekleştirilen gala gecesinde, Belçikalı sanatçı Ozark Henry de terör saldırında hayatını kaybedenlerin anısına bir şarkı seslendirdi. 



Bu yıl 30’dan fazla ülkede barış mesajları veren dünya çocukları Avrupa’daki son gösterisini Brüksel’de gerçekleştirdi. Yaklaşık 7 bin kişi Forest National’ı doldururken, Belçika Prensi Laurent, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Federal Meclis Başkanı Sigfried Bracke, Parti Başkanları ve NBA oyuncusu Enes Kanter de bu unutulmaz anlara şahitlik yaptı.

Birleşmiş Milletler himayesinde

Geçen yılki program Avrupa Parlamentosu'nun himayesinde gerçekleşirken, bu sene de Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) programa ev sahipliği yaptı. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Dil Festivali, 30’dan fazla ülkede yaptığı gösteriler sonrasında son gösterisini Brüksel’de gerçekleştirdi. 150 farklı ülke ve 5 kıtadan toplam 400 barış elçisi yaklaşık 5 gündür Belçika’daydı.

Yaşanan terör saldırıları sonrasında zor günler geçiren Belçika’ya, 14. Dil ve Kültür Festivali (IFLC) nefes aldırdı. 150 farklı ülke ve 5 kıtadan toplam 400 barış elçisi, Brüksel’i kendine hayran bıraktı. Yaklaşık 5 gündür Belçika’da bulunan çocuklar, sürpriz gösterilerle Belçikalıları şaşırttı.



Final gösterisinde salonu tamamen dolduran izleyiciler yine tarihi anlara şahitlik ettiler. Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerine ait halk oyunlarını, gösterileri izleme, şarkıları dinleme fırsatı buldular. Programda Belçikalı sanatçı Ozark Henry de terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına bir şarkı seslendirdi. Henry, farklı kültürleri bir araya getirmenin önemine dikkat çekerken, “Bu çocuklar sizin geleceğiniz. Bu dönemde ihtiyacımız olan tek şey dayanışmadır.” dedi.

NE DEDİLER?

Sınırları çoktan kaldırmışlar


Programa ailesiyle birlikte katılan ve gösteri boyunca sık sık ayağa kalkarak alkışıyla tempo tutan Belçika Prensi Laurent, barış çocuklarının gelecek adına umut olduğunu ifade etti. Laurent, hem gösterilerden hem de organizasyondan çok etkilediğini söyledi. Laurent, müziğin ortak bir dil olduğunu aktarırken, “Avrupalılar da bu yönde gayret sarf etmeliler. Türkiye’yi daha iyi tanımalılar. Birbirimize yaklaşmanın tek yolu budur.” dedi. Laurent, “Bu çocuklar çoktan sınırları kaldırmışlar. Aralarında sınır yok. Bizim hâlâ anlamadıklarımızı onlar anladı.” dedi.

Bu çocuklar bazı değerleri hatırlatıyor 

Didier Reynders (Belçika Dışişleri Bakanı): Dünyanın çocuklarını Brüksel’de tekrar ağırlamaktan gurur duyuyorum. 350 çocuk burada size inanılmaz bir gösteri sunacak, aynı zamanda bazı değerleri hatırlatacaklar.

 Gelin birlik olalım

Sigfried Bracke (Belçika Federal Parlamento Meclis Başkanı): IFLC’ye iki yıl üst üste katılan Sigfried Bracke da birliktelik mesajı verdi: “Bu güzel gösteri için teşekkür ediyorum. Gelin birlik olalım ve daha iyi bir dünya için çalışalım. Her gün dünyanın renkleri olalım.

Eurovision’dan çok daha iyi

Anvers Belediye Başkan Yardımcısı Philippe Heylen ise konuşmasında, Dünyanın Renkleri festivalinin Eurovision’dan çok daha güzel bir festival olduğunun altını çizdi. Heylen, dünyanın diyaloğa ihtiyacı olduğunu da aktarırken, barış çocuklarının bunu çok iyi yaptığını söyledi.

Hepsi birer dev yürek

Enes Kanter (NBA Oyuncusu): Ben kendimi dev adam zannederdim ama sevgi ve barış köprüleri kuran güzel kardeşlerimiz ve yürekleri birer devmiş. Sizler için bir değil, bin can feda olsun.
<< Önceki Haber Avrupa'yı hayran bıraktılar - İzleyin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER