Avukat Fikret Duran'dan gündemi sarsacak açıklama

Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Avukat Fikret Duran'dan gündemi sarsacak açıklama

Hidayet Karaca'nın avukat Fikret Duran görüştüklerini savcının "Ben bu kararı uygularsam beni öldürürler" dediğini söyledi.
Fikret Duran'dan bomba açıklama | Samanyolu Haber
İşte Hidayet Karaca'nın Avukat Fikret Duran'ın açıklamalarından notlar:

- Kanunu bilmiyormuşçasına şüpheliye reddi hakim imkanı tanımıyorlar. 

- Şüphelinin birisi dışarıda kaza yapsa yada herhangi bir sebeple ihtilafa düşse 1.5 sene boyunca bu hakimin kararını aynı hakim mi verecek?

- Kime dilekçe versek o savcıya o görevliye baskı uygulanıyor insanlar korkutuluyor.

- Bugün de aynı tavrı görüyoruz.

- Geçtiğimiz günlerde bir savcısı şehit edildi. Tüm savcılarda bu korku ve endişe var. Savcı beni öldürürler dedi. Savcı bu baskı altında hareket ediyor.

- Dilekçelerimizi ellerine almadan incelemeden reddediyorlar. Kime dilekçe verdiysek Başsavcı arıyor baskı kuruyor.

- Dün tahliyeyi gerçekleştirmediler. 29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi yeniden karar vererek tahliye kararının arkasında durdular. Aksi durumda suç işleneceğini ilan ettiler.

- Tahliyeyi uygulamayanlarla ilgili suç duyurusu yapıldı. 29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı en güncel karar. 10 SCH kararını devre dışı bırakan karar. Tahliyeyi gerektirecek bir güncel karardır. Bu tahliyeyi gerçekleştirmeye davet edecekler.

- Biz bu taleplerimizi mahkemeye vereceğiz.

- Başsavcı Vekili hangi savcıya dosya gitse hemen arayarak 'bu dosya sende ne geziyor? derhal iade et' denildi. Bunu savcılardan duyduk. Bugünkü savcının tavrından da aynı şeyi anlıyoruz.

- Orhan Kapıcı'nın bu şekilde kendilerine talimat verdiğini söylediler. Hâkim ve savcılar delillere göre karar verir. Başsavcı ve Başsavcı vekilinin yargılamaya doğrudan müdahale etmeye hakkı yoktur.

- Hâkim ve savcılar üzerinde 29. 32 üzerinde ve dosya üzerinde işlem yapma yetkisi olanlar üzerinde baskı kurmak onları korkutmak sindirmek ve tahliyeyi engellemek için harekettir.

- HSYK henüz toplanmadı. Toplanmadan bu tür karalamaların yapılması, yürüyen yargılama sürecini iktidarın talepleri doğrultusunda etkilemektir.

- Hâkim ve savcıların başındaki kişi olarak karar veriyor. Toplantılarda oy hakkı bile yok. Süreç doğrudan etkilemek için açıklamalar da bulunuyor. Bu kişi ile alakalı basın açıklamamızı yaptık açık şekilde bu konuşulanların hukuki olarak bir değer ifade etmediğini açıkladık.
<< Önceki Haber Avukat Fikret Duran'dan gündemi sarsacak açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER