Avukat Ömer Kavili, bir gecelik tutukluluğu sonrası serbest

İstanbul’da duruşmada gözaltına alınıp tutuklanan avukat Ömer Kavili tahliye edildi. Kavilli'nin tutuklanma gerekçesi ise oldukça ilginç.

SHABER3.COM

Kavili, İstanbul 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Cezaevi karşısındaki duruşma salonunda gördüğü duruşmada mahkeme heyetiyle tartıştığı iddiasıyla dün gözaltına alınmıştı.

Silivri başsavcılığına çıkarılan Kavili, Silivri Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘görevi yaptırmamak için direnme’ ve ‘kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret’ suçlarından tutuklandı.

Tutuklanma gerekçesinde, ‘Kavili’nin eyleminin amacının kutsal savunma hakkı olmadığı, aksine ters psikoloji ile müvekkilinin ve kendisini mağdur göstererek dosyada haklı çıkmaya çalıştığı, şüphelinin eyleminin müdafisi olduğu davayı sulandırmaya çalıştığı, şüphelinin tüm bu eylemleri birlikte değerlendirildiğinde amacının halkın gözünde yargının ve mahkemelerin itibarsızlaştırmak olduğu, adalete olan güveni sarsmayı amaçladığı, eylemlerinin haber niteliği taşıyarak toplumda infiale sebep olduğu, delillerin henüz toplanmamış olması, kaçma veya delilleri karartma ihtimalinin bulunması’ gösterildi.


Kavili, bugün sabah saatlerinde tahliye edildi.

Kavili, Grup Yorum üyelerinin de arasında bulunduğu, 25 kişinin yargılandığı DHKP-C davasında sanık avukatıydı.
<< Önceki Haber Avukat Ömer Kavili, bir gecelik tutukluluğu sonrası serbest Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER