Avukat Şen: Valilik, olmayan kanunla denetleme yaptığını itiraf etti


Eskişehir'de valilik talimatıyla polis nezaretinde 8 kurumdan memurlar tarafından okul ve dershanelere yapılan baskın gibi denetimin hukuksuz olduğu ifade edildi. Özel Samanyolu Okulları ve FEM Dershanelerinin avukatı Selamet Şen, Eskişehir Valiliği'nin, eğitim kurumlarının avukatının yazdığı dilekçeye verdiği resmi yazıyla, olmayan kanunla denetleme yapıldığını itiraf ettiğini açıkladı.

Eskişehir'de eğitim kurumlarına yapılan baskın ve denetimlerin, 2008'de yürürlükten kalkan 5442 Sayılı Kanunun 10. Maddesinin (E) fıkrasınca yapıldığı ortaya çıktı. Özel Samanyolu Okulları ve FEM Dershanelerinin avukatı Selamet Şen, iki ay önce Eskişehir Valiliğince görevlendirilen memurlarca, müvekkili olduğu eğitim kurumlarına baskın gibi denetimler yapıldığını hatırlattı. Bunun hangi kanun, yönetmelik ve yasaya göre yapıldığını valiliğe sorduklarını belirten Avukat Şen, aldıkları cevap karşısında hukuksuzluğun ortaya çıktığını kaydetti. Avukat Şen, şöyle dedi: "Valilik, konuya ilişkin dilekçemizi resmi yazıyla tarafımıza bildirdi. İlgili resmi yazıda, okul ve dershanelere yapılan baskın gibi denetimlerin 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 10. Maddesinin (E) fıkrasına göre kendilerinin talimatıyla yapıldığını tarafımıza bildirdi. Valimize seslenmek istiyorum; sayın valim, bildirdiğiniz resmi yazıda belirttiğiniz 5442 Sayılı Kanunun 10. Maddesinin (E) fıkrasını inceledik. Gördük ki, bu yasa 2008 yılında yürürlükten, uygulamadan kaldırılmış. Siz 2008'de yürürlükten kaldırılan yasaya göre mi kurumları denetlediniz? Çünkü bildirdiğiniz yasa, kanun maddesi 2008'de uygulamadan kaldırılmış."

OLMAYAN KANUNLA EĞİTİM KURUMLARI DENETLENMİŞ

"Yangından mal kaçırır gibi, otobüsler tutarak, 30 kişilik memurla, her şeyi göze alarak hem de okulların kapalı olduğu dönemde, devlet kurumlarına da yetki devri yaparak eğitim kurumlarını denetlediniz." diyen Avukat Şen, "Şimdi resmi yazıyla bize verdiğiniz cevapta 5442 Sayılı Kanunun 10. Maddesinin (E) fıkrasına göre bu denetimleri yaptığınızı belirtiyorsunuz. Ama denetimleri yaptığınızı belirttiğiniz ilgili yasa, kanun ve maddesi yürürlükte yok. 2008'de yürürlükten kaldırılmış. Bu madde, yası ve fıkrası şu anda yürürlükte değil. Yani siz yürürlükte olmayan kanun maddesiyle okulları, dershaneleri denetlemişsiniz." diye konuştu.

KAPANAN DERSHANELERİ DE OLMAYAN KANUNLA DENETİME GİTMİŞLER

Avukat Şen, daha önce de kentteki iki dershaneye, kapanmış olmasına rağmen denetime gidildiğini anlattı. Avukat Şen, şunları kaydetti: "Denetimlerden bir ay önce Sivrihisar ilçesi ile bir yıl önce de Çifteler şubesi kapanmıştı. Kapanan şubelere polisle denetime gitmişlerdir. Kurumların kapandığından milli eğitimin, vergi dairesinin, valiliğinin haberi vardı. Buna rağmen kapanan kurumlara otobüsle denetime gittiler. Kurumların kapalı olduğunu görüp şaşkına döndüler. Şimdi valilikçe verilen cevapta bu kurumların yürürlükten kalkan, 5442 Sayılı Kanunun 10. Maddesinin (E) fıkrasına göre yapıldığı belirtilmiştir."
CİHAN
<< Önceki Haber Avukat Şen: Valilik, olmayan kanunla denetleme yaptığını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER