Avukatı olmayan ByLock mağdurları ne yapmalı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 19 2018
Hukukçular, ByLock mağduru olup bilgisayar ID ile internet ID'si uyuşmayanların mahkemeye sunmaları için örnek dilekçe hazırladı
Türkiye'de 2 yıl önce sahnelenen 15 Temmuz darbe girişimi projesi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Darbe girişimini Hizmet Hareketi üzerine atan AKP hükümeti, 150 bine yakın kişi hakkında soruşturma açıp, tutuklanmalarına sebep oldu. Bu tutuklamaların büyük bir çoğunlu WhatsApp gibi mesajlaşma programı olan ByLock kullandığı iddia edilen kişilere yapıldı. MİT tarafından hazırlanan liste e 102 bin kişinin adı olduğu açıklandı.
Bu listeden yola çıkan emniyet güçleri on binlerce kişiyi tutukladı. Tutuklananların yargılanması devam ederken, Yargıtay'dan mağdurların lehine haberler geliyor.
ByLock mağdurlarına yardımcı olmak için hukukçular tarafından açılan http://www.savunmahakki.com mağdurlar için önemli bilgiler paylaşmaya devam ediyor.
Hukukçular bu kez de ByLock mağdularının savunma, tahliye, CGNAT ve USER-ID eşleşmeleri olmayanlar için dilekçe örneği hazırladı. Hukukçular, mağdurların bu dilekçeleri doldurarak mahkemeye sunmaları kendi faydalarına olacaklarını belirtti.
Hazırlanan dilekçe metni şöyle:
……….CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA/…….AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA ……..BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA/………YARGITAY CEZA DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
DOSYA NO : 201./….. SORUŞTURMA/ESAS
SANIK/ŞÜPHELİ(veya EŞİ) : (Dosyanız savcılık aşamasında ise Şüpheli, mahkeme aşamasında ise sanık yazın)
KONU : CMK.104/1 mad
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi7.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış10.New York Belediye Başkanı Mamdani Kuran'a el basıp yemin ederek göreve başladı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


