Avukatların saldırıyla ilgili hazırladığı rapor İçişleri Bakanı'na soruldu


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen canlı bomba saldırısının hemen sonrasında olay yerine giden avukatlar tarafından hazırlanan raporu İçişleri Bakanı Selami Altınok'a sordu. Raporda, güvenlik güçlerinin ihlallerinin sadece patlama öncesi değil patlama sonrasında da delil toplanması ve yaralıların ambulansa nakli sırasında devam ettiği iddia ediliyor.

İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi veren Tanal, "10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da meydana gelen patlama nedeniyle birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve birçokları da ağır yaralanmıştır. Bu olay gündeme güvenlik ve istihbarat zafiyetlerini getirmiştir. Bakanlığınızca herhangi bir güvenlik zafiyeti olmadığı açıklansa dahi bu konuya ilişkin soruşturma başlatılmıştır. Söz konusu konuya istinaden işbu soru önergemin verilmesi gereği hasıl olmuştur." dedi.

Mahmut Tanal, İçişleri Bakanı Selami Altınok'a şu soruları yöneltti:

"Ankara'da gerçekleşen bombalı saldırıda belirlenen olay yeri kaç metre karelik bir alanda yer almaktadır?

Olay sonrası olay yerine intikal eden adli tıp uzmanı ve olay yeri inceleme ekibi toplam kaç kişiden oluşmaktaydı?

Bu geniş alan için yeterli sayıda ekip gönderildi mi?

Ambulans ve cenaze araçların delillerin üzerinden geçerek cenazelere ve yaralılara ulaştığı iddiaları doğru mudur?

Ambulanslar olay anından kaç dakika sonra olay yerinde olmuştur? Ambulansların geç intikal ettikleri iddiaları doğru mudur?

Güvenlik güçlerinin olay yerine ve insanlara müdahale tarzı ve yönteminin yaralılara müdahaleyi geciktirdiği iddiaları doğru mudur?

Ankara Adliyesi'nde nöbetçi savcı olmadığı, otopsi işlemlerinde avukatların hazır bulunmasının engellendiği, resmi bilgilendirmelerin yetersiz yapıldığı iddiaları doğru mudur?" CİHAN
<< Önceki Haber Avukatların saldırıyla ilgili hazırladığı rapor İçişleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER