Avustralya'daki Türk okulunda minik eller, Nepal depremi için harçlıklara gitti

Avustralya'daki Türk okulunda minik eller, Nepal depremi için harçlıklara gitti

Avustralya'da, Nepal'deki büyük deprem ve Vanuatu'daki sel felaketinin ardından harekete geçen Türk okulundaki minik öğrenciler, harçlıklarını zor durumda kalan muhtaçlara gönderdi.

Üniversite sınavlarında aldığı yüksek puanlar ve kaliteli eğitimiyle, Avustralya'da Yeni Güney Galler (NSW) Eyaleti'nin en başarılı okulları arasında gösterilen Sydney Amity Koleji öğrencileri, Australian Relief Organisation aracılığıyla bir yardım kampanyası başlattı.

Kampanya günü okul üniforması yerine günlük kıyafetleriyle okula gelen minik öğrenciler, harçlıklarını bir araya getirerek Nepal ve Vanuatu'ya yardım topladı.

Sınıfta kuyruğa giren minikler, harçlıklarının yanı sıra ebeveynlerinden aldıkları yardımları öğretmenlerine teslim etti. Öğretmenler ise öğrencilere, doğal felaketler nedeniyle zor durumda kalan ülkelerdeki muhtaç insanlar hakkında bilgi vererek onların yardımseverlik duygularını güçlendirdi.

Amity Kolejleri Genel Müdürü Deniz Erdoğan, "Dünyanın değişik yerlerinde çeşitli afetler sonucu zor durumda kalan insanlara yardımcı olmaya her zaman gayret ediyoruz. Okul olarak öğrencilerimizin akademik başarıları kadar, karakter gelişimleriyle de ilgilenmeye çalışıyoruz. Onlara, dünyanın başka yerlerinde kendileri kadar şanslı olmayan insanları hatırlatarak, yardımseverlik duygusu aşılamayı amaçlıyoruz." dedi.

Yardımı Nepal'deki depremzedelere ve Vanuatu'daki sel felaketinden zarar görenlere yardım etmek için topladıklarının belirten İlkokul Müdürü İlhan Eroğlu ise yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi: "Doğal felaket bölgelerine düzenli olarak yardım toplama çalışmalarımız oluyor. Bu tür çalışmalar, çocuklarımızın yardım etme duygularını geliştiriyor. Bu, eğitimin de bir parçası ve biz bunu çok önemsiyoruz. Okulumuzun bu tür yardım çalışmalarından velilerimiz de çok memnun oluyor. Bizim iki dolar dediğimiz yerde, 20, 50 dolar gönderenler oluyor. Biz de katkılarından dolayı tüm velilerimize çok teşekkür ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Avustralya'daki Türk okulunda minik eller, Nepal depremi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER