Avustralya ordusundaki Müslüman kadın albay, 'Yılın Özel Ödülü'ne layık görüldü

Avustralya ordusundaki Müslüman kadın albay, 'Yılın Özel Ödülü'ne layık görüldü

SİDNEY (CİHAN)- Avustralya Yeni Güney Galler Eyaleti (NSW) Kadından Sorumlu Bakanı Pru Goward'ın ilan ettiği NSW Başbakanlık 2015 Yılın Kadını adayları arasından 'Yılın Özel Ödülü'ne, Mona Shidy adındaki Müslüman kadın albay layık görüldü.

Avustralya'da NSW tarafından her yıl düzenlenen 'en başarılı kadın' ödülleri sahiplerini buldu. Dünya 8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Albay Shindy '2015 Yılı Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Eyalette, 'Yılın Kadın Ödülü'nü ise Pankreas kanseri alanındaki çalışmaları dolayısıyla Prof. Minoti Apte aldı. Aynı zamanda Avustralya devlet nişanı sahibi olan Apte, pankreasta bulunan kanserli hücrelerin, normal hücrelere bu virüsü nasıl bulaştırdığı ve vücudun diğer bölgelerine bu kanserin nasıl yayıldığıyla ilgili süreci ortaya çıkarmıştı.

'Toplum Kahramanı Ödülü'nü de kurduğu vakıfla her gün 400 yoksulun yiyecek ihtiyacını karşılayan Lana Borg aldı. Ömür Boyu Eğitim Vakfı ile Uganda'daki çocuklara eğitim veren Annabelle Chauncy 'Yılın En Başarılı Genç Kadın Ödülü'ne uzanırken, Avustralya'nın kırsal bölgelerinde evsiz gençlere sunduğu hizmetlerle bilinen Barbara Cowlely ödül alan isimlerden oldu.

Albay Mona Shindy ise savaş nedeniyle tahribat görmüş bölgelerde ve Müslüman toplum içinde yaptığı çalışmalarla özel ödüle layık görüldü. Shindy aynı zamanda Avustralya Deniz Kuvvetleri'nde Müslümanlar ve İslam hakkında danışmanlık hizmetleri veriyor.

Her yıl değişik alanlarda başarı gösterenleri ödüllendiren Eyalet Hükümeti, bu yıl ülkede Avustralya ordusunda başarılı hizmetler veren başörtülü Albay Mona Shindy'e özel ödülü verdi. Avustralya Kraliyet Donanması kaptanlarından Albay Shindy, bugün parlamentoda düzenlenen ödülünü Başbakan Mike Baird'in elinden aldı. Programa, Kadından Sorumlu Bakan Govard, Çokkültürlülük Bakanı Victor Dominello, iş, siyaset, sanat, medya ve spor dünyasından tanınmış şahıslardan oluşun davetliler topluluğu katıldı. Toplam 6700 kişinin oyuyla ödüle layık görülen Albay Shindy, programa eşi ve çocuklarıyla birlikte katıldı.

Bu yıl 3 dalda aday olarak gösterilen 29 adayın arasından seçilen Mona Shindy, 2015 yılının 'en'leri arasından özel ödüle layık görüldü. Albay rütbesiyle görev yapan Shindy'e, gerek görev yaptığı Deniz Kuvvetleri'nde gerekse farklı toplumlardan oluşan Avustralya'da, sosyal alanda 'örnek davranışlarından' dolayı böyle bir ödül verildiği belirtildi.

Törende bir konuşma yapan Eyalet Başbakanı Mike Baird, ödül alanları tebrik etti ve şöyle devam etti: "Toplumumuz için yaptığınız hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Gurur duyacak işler ve hizmetlerde bulundunuz. Kiminiz evsiz insanları bakımını yaptınız, kiminiz ülkenin deniz kuvvetleri gibi önemli bir kurumda güzel katkılar sundunuz. Kiminiz kanser tedavisi için önemli buluşlara imza attınız. Bu açıdan baktığımızda, bir nevi bu çalışmalarınızla toplumumuzu erkekler kulübü olmaktan kurtarıyorsunuz."

BAŞARIMIN ALTINDA, YETİŞTİĞİM MÜSLÜMAN TOPLUM VAR

Eyalet Başbakanı Baird'in takdimiyle sahneye çıkıp ödülünü alan Shindy, destek olanlara teşekkür etti ve mutluluğunu dile getirdi. Sahip olduğu başarının altında aynı zamanda içinde büyüdüğü Avustralya Müslüman toplumunun büyük bir katkısı olduğunu vurgulayan Albay Shindy, "Burada ayrıca, Avustralya'daki Müslüman toplumu için de bir not düşmek istiyorum. Ben bu Müslüman toplum tarafından yetiştirildim. Beni ben yapan değerleri, bana bu Müslüman toplum verdi. Bu değerlerden çalışma ortamında da istifade ettim." dedi.

Bu kadar başarılı bayanların arasında olmak ve bunu hep birlikte ödüllendirmenin çok özel bir duygu olduğunun altını çizen Denizci Albay Mona Shindy, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün çok özel bir duygu içindeyim. Özellikle de benim bugün bulunduğum yere gelebilmem konusunda en büyük desteği veren aileme teşekkür ediyorum. Kızım Sara ve eşim Muhammed de burada. Eşim beni bütün hayatım boyunca sürekli olarak destekledi. Ayrıca, biz kadınları bu noktaya gelmelerinde büyük yardımları olan fakat perde arkasında kalmayı tercih eden insanlara da çok teşekkür ediyorum. Ve bilhassa vermiş olduğu destekten, çok güzel bir çalışma ortamını sağladığı için Avustralya Deniz Kuvvetleri'ne özellikle teşekkür ediyorum. Savunma kuvvetlerimizde bu açıdan, şu anda bütün farklılıklara açık bir yapılanma söz konusu." dedi.

Tören sonunda salonda hazır bulunan Kadından Sorumlu Bakan Pru Govard başta olmak üzere, tüm davetliler, Shindy'i 'özel ödül'e layık görülmesi nedeniyle tebrik etti.

Bu yıl eyalette, devlette önemli hizmetler veren, gençler arasında başarı gösteren ve kırsal alanlarda özel fedakârlık yaparak topluma destek verenler olmak üzere üç dalda başarı gösterenler ödüllendirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Avustralya ordusundaki Müslüman kadın albay, 'Yılın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER