İktidar özel hastanelere kıyamadı: Korona ücreti almaya devam edecekler

Salgın sebebiyle Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) değişikliğe gidildi. SUT değişti, ancak özel sağlık kurumları yeni tip Koronavirüs (Covid-19) hastalarından ücret almaya devam edecek. Buna karşılık Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Covid-19 tedavilerinde özel hastanelere ödeyeceği ücrette yaklaşık iki kat artış yapıldı.

SHABER3.COM

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Sağlık Uygulama Tebiliği'nde (SUT) yaptığı değişiklik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Tebliğ ile yeni tip Koronavirüs (Covid-19) muhtemel/kesin teşhisli hastaların özel hastanelerde yoğun bakım tedavesinden önce ve sonra serviste yatış sürecinde yapılacak her türlü işlem/girişim/tetkik/tahlil için ilave ücret alınmamasına dair bir düzenleme yapılmadı. 

Ancak özel sağlık kurumlarının işine yarayan düzenleme hayata geçirildi.

DEĞİŞİKLİK ÖZEL HASTANELERE YARADI

SGK'nın tüm hastaneler için geçerli olan yoğun bakım tedavisinde sadece pandemi (Uluslararası salgın) müddetince muhtemel veya kesin Covid-19 pozitif vak'alarına yönelik tedavilerde hastanelere ödeyeceği ücrette yaklaşık iki kat artış yapıldı.

SUT değişikliğinde yoğun bakım tedavisinde sadece pandemi süresince pandemi olgularına yönelik tedavilerde pandemi bakım hizmeti ile pandemi vak'alarına yönelik tedavilerde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından temin edilen antiserumlar ile ilaçların parenteral formları için SGK’nın hastanelere ödeyeceği ücrette artış yapıldı.

ÜCRET ALMAYA DEVAM EDECEKLER

Özel hastaneler, pandemi hastanesine dönüştürülmesine karşın herhangi bir değişiklik yapılmadığı için Covid-19 muhtemel/kesin teşhisli hastaların yoğun bakım tedavisinden önce ve sonra serviste yatış döneminde yapılacak her türlü işlem/girişim/tetkik/tahlil için ilave ücret almaya devam edebilecekler.

Yapılan değişiklik şöyle:

"Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı) tarafından temin edilen Botulismus Polivalan Antiserumu (Tip A, B ve E), Botulismus Polivalan Antiserumu (Tip A, B, C, D, E, F, G ), ATC kodu “B01AC, B01AD, R07AA” olan ilaçların parenteral formları ile immünsuprese veya immün yetmezliği olan hastalarda ATC kodu “J02AA, J02AC, J02AX, V03AB34 ” olan ilaçların parenteral formları, ayrıca faturalandırılabilecektir."
<< Önceki Haber İktidar özel hastanelere kıyamadı: Korona ücreti almaya... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER