Avustralyalı gönüllüler Afrika’da 28 su kuyusu açtı

Avustralya’da gönüllülerin insani yardım amacı ile kurdukları Avustralya Relief Organisition (ARO), Ramazan ayında düzenledikleri etkinlikle Kamboçya ve Tanzanya’da 28 su kuyusu açılmasına vesile oldu.

Avustralyalı gönüllüler Afrika’da 28 su kuyusu açtı

Ülke genelinde Ramazan ayında yoğun programlara ev sahipliği yapan Kimse Yokmu’nun kardeş kuruluşu Avustralya Relief Organisition, muhtaç ülkelere çeşitli yardımlarda bulunan gönüllülerini iftar vesilesiyle bir araya getirdi. Programda konuşan Avustralya Relief Organisition (ARO) Victoria Eyaleti Koordinatörü Ali Görü, şimdiye kadar Kamboçya ve Tanzanya’da 28 su kuyusunun açılmasına öncülük eden ve ağırlıklı olarak bizzat öğrencilerini teşvik ederek çaba gösteren Sirius Eğitim Kurumları’na teşekkür etti.

Görü; “Refah seviyesi yüksek zengin bir ülkede yaşıyoruz. Yer yüzündeki muhtaç durumda olan insanları görüp gözetme bakımından daha da dikkatli ve duyarlı olmamız gerekiyor. Bu bakımdan Avustralya İnsanı Vakfı olarak, yürüttüğümüz yardım faaliyetleriyle, yaratılıştan gelen bu vicdan duygusunu aktif hale getirip insanları harekete geçirmeye çalışıyoruz.” dedi.

HER GÜN 5 BİN 700 ÇOCUK YETİM KALIYOR

Dünyada 153 milyon yetim olduğunu hatırlatan Görü, “Her gün 5 bin 700 çocuk yetim kalıyor. 18 yaşından önce yetim olan bu çocuklardan yüzde 15’inin intihar ettiğini, erkeklerin yüzde 70’inin bir suça karıştığını, kızların ise yüzde 60’ının tacize uğradığını görüyoruz. İşte böyle bir tablo karşısında ARO gibi hayır kurumlarını bekleyen ne kadar iş olduğunu ve bu kurumların ne kadar önem taşıdığını bir kez daha müşahede ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

ARO, ÜLKE İÇİNDEKİ MUHTAÇLARA DA EL UZATIYOR

ARO olarak, sadece yurt dışına hizmet götürmediklerini aynı zamanda Avustralya genelinde de çeşitli projelere öncülük ettiklerini hatırlatan Görü; huzurevi ve hasta ziyaretleri, çeşitli ülkelerden gelen sığınmacılar için İngilizce kursları, kumar bağımlılığı olanlar için seminerlere ev sahipliği yapma gibi çalışmalarının da olduğunu belirtti. Görü; “Bu sosyal faaliyetlerin yanında, tabi ki, yılın her döneminde devam eden su kuyusu projesi, ‘yetime sahip çıkma’, katarakt ameliyatı, giyecek, Ramazan ayında iftar ve kurban kampanyaları gibi, insani yardımları da sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Avustralya Relief Organisition (ARO) Victoria Şubesi’nin düzenlediği ve Serenity Resepsiyon’da gerçekleşen programa, Hume Belediye Başkanı Helen Patsikathodorou, Selimiye Vakfı Onursal Başkanı İbrahim Dellal ve Vakıf Genel Koordinatörü Mesut Lelik, Sirius Eğitim Kurumları Genel Müdürü Serdar Takımoğlu, Malay Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Abdul Hamid Bin Ashari, Deer Park Bosna Camii Direktörü Fikret Klipiç, Serenity Vakfı Koordinatörü Muhsin Canbolat, ISRA Melbourne Şubesi Koordinatörü Ömer Ergi ve öteki davetliler olmak üzere yaklaşık 250 kişi katıldı.

MuhabirAjans
<< Önceki Haber Avustralyalı gönüllüler Afrika’da 28 su kuyusu açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER