Avustralyalı milletvekili Pearson'dan 'Kanguru savaşı'

Avustralyalı milletvekili Pearson'dan 'Kanguru savaşı'

Avustralya'da Hayvan Hakları Partisi (Animal Justice Party) Milletvekili Mark Pearson, kanguru etinin ihraç edilmemesi gerektiğini belirtti. Kanguru etinin önemli ithalatçı ülkelerinden biri olan Çin'e giden milletvekili Pearson, Avustralya'nın milyon dolarlık kanguru eti pazarının genişlemesini durdurmak amacıyla, böyle bir yola başvurduğunu açıkladı.

Edinilen bilgilere göre, Avustralya 50'den fazla ülkeye kanguru eti ihraç ettiği belirtilirken, Çin ile bir protokol aşamasında olduğu kaydedildi. Yeni Güney Galler (NSW) Parlamentosu Üst Meclisi'nde Hayvan Hakları Partisi'ni temsil eden Pearson, anlaşmayı yeniden değerlendirmek ve kendi hükümetini ikna etmek amacıyla Çin'e gitti. Pearson kanguruyu öldürmenin zalimlik ve yerli halkın değerlerine karşı saygısızlık olduğunu söyledi.

Kanguru etinin salmonella, E.coli ve diğer bakteriler barındırdığını ve diğer ülkelere satışının ve ihracatının tehlikeli olduğunu söyleyen milletvekili Pearson, Rusya'nın E. Coli bakteri oranının yüksek seviyelere çıkması üzerine geçen yıl ikinci kez Avustralya'dan kanguru eti ithalatını yasakladığını hatırlatttı. Kanguru öldürmenin Avustralyalı mantalitesine aykırı olduğunu vurgulayan Mark Pearson, bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğini söyledi.

Öte yandan, NSW Eyalet Endüstri Bakanı Niall Blair ise Milletvekili Pearson'un, Çin'e seyahatini sorumsuzluk olarak nitelendirdi. Bakan kanguru etinin iyi, sürdürülebilir ve düzenlenmiş olduğunu söyledi. Bu arada, Avustralya Başkent Bölgesi (ACT) Hükümeti de 2015 yılında 1689 yetişkin ve 701 yavru olmak üzere kanguru avlama sezonunu tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber Avustralyalı milletvekili Pearson'dan 'Kanguru savaşı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER