Avusturya Dışişleri Bakanlığı'na şok

Avusturya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesine siber saldırı düzenlendiç

Avusturya Dışişleri Bakanlığı'na şok

Olaydan Türk bilgisayar korsanlarını sorumlu tutan bakanlık, internet sayfasını geçici olarak kapattı. Siber saldırı Avusturya'nın Türkiye'ye yönelik silah ambargosu alma kararından bir gün sonra gerçekleşti. Avusturya'nın son dönemde Ankara'ya ve Türklere karşı tavrı, Türkiye'de tepki çekmişti.

Deutsche Welle Türkçe'ye bilgi veren Avusturya hükümet kaynaklarına göre, Avusturya Dışişleri Bakanlığı Türkiye kaynaklı siber saldırıların hedefi oldu. Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Bu tür saldırılar bizi korkutamaz, Avusturya Türkiye'ye yönelik tutumunu koruyacaktır" dedi.

Hükümet kaynakları Avusturya Dışişleri Bakanlığı'na yönelik siber saldırının Cuma akşamı meydana geldiğini belirti. Açıklamada, Dışişleri Bakanlığı'nın internet sayfasının yavaşlatılmasına yönelik sıra dışı bir trafik yoğunluğunun algılanması üzerine internet sayfasının tedbir için geçici süreyle kapatıldığı belirtildi.

Saldırı Avusturya'nın Türkiye'ye yönelik silah ambargosu alma kararından bir gün sonra düzenlendi.


Bir Türk hacker grubu Eylül ayında, Türkleri hedef alan bazı reklam panolarına izin veren Viyana Havalimanı'na yönelik bir siber saldırıyı üstlendiğini duyurmuştu. Avusturya Merkez Bankası'na yönelik son siber saldırıların da Türk hacker'lardan kaynaklanıp kaynaklanmadığı Avusturya İçişleri Bakanlığı tarafından araştırılıyor.
<< Önceki Haber Avusturya Dışişleri Bakanlığı'na şok Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER