Avusturya'da MİT ile ilgili suikast iddiası: Bir kişi polise teslim oldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 24 2020
Avusturya'da bir kişi Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) kendisine Avusturya’da bir politikacıya saldırı emri verdiği iddiası ile polise teslim oldu.
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) bir ajanı olduğu iddiasıyla bir kişi ağustos ayında Avusturya polisine teslim oldu. Feyyaz Ö. isimli kişi kendisine Avusturya'da Yeşiller Partisi’nden vekil olan Berivan Aslan’a saldırı emrinin verildiğini iddia etti.
Bunun dışında başka saldırılar da planlandığını öne süren Feyyaz Ö., ZackZack editörü Peter Pilz’in de hedeflerden biri olduğunu polise anlattı.
"MİT'İN SALDIRI EMRİ VERDİĞİ KİŞİLERDEN BİRİ DE SENSİN"
Savcılık olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Peter Pilz’i 22 Eylül günü arayan polis, “Bize teslim olan bir Türk, Türk gizli servisinin (MİT) kendisine Avusturya’da bir politikacıya saldırı emri verdiğini söyledi. Söz konusu şahıs başka kişilerin de ismini verdi. Bunlardan biri de sensin.” dedi.
Eğer Feyyaz Ö.'nün verdiği bilgi gerçek ise Yeşiller Partisi eski ulusal konsey üyesi ve Erdoğan rejimi için bir sıkıntı kaynağı olan Berivan Aslan hedef alınacaktı.
Berivan Aslan, ZackZack editörü Peter Pilz ile birlikte MİT’in Avusturya gizli servislerinin gözü önünde Bregenz’den Viyana’ya uzanan dev bir provokatör ve ihbarcı ağı kurmuş olduğunu ortaya çıkarmıştı.
Avusturya medyasında geniş yer bulan haber MİT'in Avrupa'daki faaliyetleri tekrar gündeme geldi.
Teslim olan Feyyaz Ö. 'nün kimliği hakkında da ilginç bilgilerde ortaya atıldı. Medyada çıkan haberlere göre Feyyaz Ö. İtalyan pasaportlu olduğu ve kendisini MİT ajanı olarak tanıttığı iddiaları da yer aldı
Feyyaz Ö.’nün uzun yıllar MİT ile ABD uyuşturucu ile mücadele ofisi arasında bir bağlantı elemanı olarak çalıştığı gelen iddialar arasında.
METİN TOPUZ ALEYHİNE İFADE VE
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yunanistan'da büyük kriz: Havaalanları kapatıldı, uçuşlar durduruldu2.AKP'ye 'Doğan görünümlü Şahin' şoku: Türkiye F-35 alsa bile...3.Yıllardır çözülemeyen Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme!4.Almanya'da şok: Sol grup sabotaj düzenledi, başkentte on binlerce ev elektriksiz kaldı5.Moldova'dan dikkat çeken vize iptali
6.Çarpıcı iddia: Maduro, ABD'nin Türkiye'ye sığınma teklifini reddetti7.Rusya’dan dikkat çeken ‘Venezuela’ açıklaması: ‘Trump'ın adımları yasa dışı ancak tutarlı’8.Trump tek tek hedef aldı: Venezuela'nın ardından hedefte Latin Amerika ülkeleri mi var?9.Rehberlik10.Maduro operasyonu ilişkileri gerdi: Çin'den ABD'ye 'haydutluk' suçlaması!

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yunanistan'da büyük kriz: Havaalanları kapatıldı, ...

AKP'ye 'Doğan görünümlü Şahin' şoku: Türkiye F-35 ...

Yıllardır çözülemeyen Gülistan Doku dosyasında fla...

Almanya'da şok: Sol grup sabotaj düzenledi, başken...

Moldova'dan dikkat çeken vize iptali


