Aybike Erguvan'ın Çanakkale hikâyeleri serisi kitaplarından “Çanakkale Yadigârı” yayınlandı

Gözünü kırpmadan ölüme gidenlerin bir destan yazdığı, tarihin en büyük kahramanlık hikâyelerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin üzerinden tam 100 yıl geçti.

Aybike Erguvan'ın Çanakkale hikâyeleri serisi kitaplarından “Çanakkale Yadigârı” yayınlandı

Yaşanmış Çanakkale Hikâyeleri Serisi’nden çıkan, Aybike Erguvan tarafından kaleme alınan “Çanakkale Yadigârı”, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü anısına Yitik Hazine Yayınları tarafından yayınlandı. 

Bütün dünyanın saygıyla önünde eğildiği bir yiğitlik destanı yazdığımız Çanakkale Zaferi, vatanımızın bağımsızlığı yolunda atılan en büyük adımdır. Düşman beş çayını İstanbul’da içmeyi planlarken büyük bir bozguna uğramış, hiç beklemediği bir yenilgiye boyun eğmek zorunda kalmıştır.  

Dağların taşların şehitlerimizin bedenleriyle örtüldüğü, mermilerin havada çarpıştığı bu büyük zafer elbette içinde binlerce hüzünlü hikâye barındırıyor. Hiç tereddüt etmeden vatan için canlarını teslim eden gencecik bedenler, şehit olma şerefine nail olduklarında, gözü yaşlı ama bir o kadar da gururlu sevdiklerini geride bıraktı. Aybike Erguvan’ın kaleme aldığı, Yaşanmış Çanakkale Hikâyeleri serisinden yayınlan Çanakkale Yadigârı bu hüzünlü hikâyelerden birini anlatıyor. Yitik Hazine Yayınları’nın Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü anısına yayınladığı kitap, nişanlısı Munise’yi geride bırakıp cepheye giden Mehmet’in yaşadıkları ekseninde savaşın acı yüzünü tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Mehmet, muallim çıkıp köyüne döndükten sonra Munise ile nişanlanır ve hemen ardından Çanakkale’ye gider. Ağabeyi Muzaffer ve binlerce vatan evladıyla birlikte düşmana karşı savaşan Mehmet şehit olmadan önce nişanlısına bir kırmızı yemeni gönderir. Sevdiğinden kalan tek hatıraya, bu kıymetli yadigâra hayatı boyunca sahip çıkan Munise ömrünün sonuna kadar hiç evlenmeden Mehmet’e kavuşacağı günü bekler. 

Çanakkale Yadigârı, Mehmet ve Munise sevdasının yanı sıra anlattığı birçok yan hikâyeyle o zorlu günlere, savaşın kanlı iklimine götürüyor okuyucuyu. Halime Ana, çakır gözlü küçük Hasan, her gün fetih duası okuyup ağabeylerinin cepheden dönmesini bekleyen Ayşe, savaşta kolunun birini bırakıp dönen muallim Rıza, köye gelen mektupları okuyan Selma, kâhya Dimitri, daha bıyıkları terlemeden cepheye giden öksüz Osman… Hepsi kahraman, hepsi vatan için can vermeye hazır nicelerinin hikâyesi var Çanakkale Yadigâr’ında.

Vatanın bağımsızlığı için, hür ve onurlu bir yaşam için can verenleri, neler yaşadıklarını, nasıl zorluklara göğüs gerdiklerini bir kez daha hatırlamak, şehitlerimizi saygı ve rahmetle anmak için okunmaya değer bir kitap Çanakkale Yadigârı. 

<< Önceki Haber Aybike Erguvan'ın Çanakkale hikâyeleri serisi kitaplarından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER