Aybüke bebeğin ölüm nedeni belli oldu

FATİH'te Ocak ayında donarak öldüğü iddia edilen 10 aylık Aybüke bebeğin soruşturması tamamlandı.

Aybüke bebeğin ölüm nedeni belli oldu

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda bebeğin kafa travması sonucu öldüğü belirlendi. Savcılık, baba, anne ve anneanne hakkında, Aybüke bebeği tasarlayarak öldürdükleri iddiasıyla dava açtı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki olarak Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü gösterildi. İddianamede, Aybüke Bebek ile ilgili 5 Ocak saat 07.15 sıralarında Fatih'te bulunan özel bir hastaneye kimliksiz olarak gelen 7-8 aylık kız bebeğinin öldüğünün tespit edildiği belirtilerek, buna ilişkin hastane tarafından aynı gün adli rapor düzenlendiği , durumun polise bildirildiği ve bebeğin cesedinin kesin ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiği anlatıldı.


ADLİ TIP RAPORU: KÜNT KAFA TRAVMASI SONUCU ÖLDÜ


İddianamede hastaneye bebeği getirip bırakan kişinin anneannesi Canan A., olduğu, Feride A. ile Alaettin K.'nın ise DNA incelemesi sonucu bebeğin anne ve babası olarak belirlendiği kaydedildi. Şüphelilerin savcılık tarafından ifadelerinin alındığı ve ardından serbest bırakıldıkları hatırlatılan iddianamede, bebeğin cesedi üzerinde Adli Tıp Kurumu tarafından 11 Mayıs 2016'da kesin ölüm nedeni ile ilgili rapor hazırlandığı kaydedildi. 1. İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan raporda, "Bebeğin ölümünün künt kafa travmasına bağlı kafa içi travmatik değişimler ile akciğer enfeksiyonu sonucu meydana gelmiş olduğunun tespit edildiği"nin bildirildiği aktarıldı.


SAVCILIK: BEBEĞE KARŞI ŞİDDET UYGULAYARAK DARP ETTİLER...


İddianamede, Feride A. ile Alaettin K.'nın rızaları ile birlikte oldukları ve bu ilişkileri sonucu Aybüke A. isimli bebeğin dünyaya geldiği belirtilerek, "Şüphelilerin bebeği benimsemedikleri ve kabul etmedikleri, bakmadıkları, bebeğin bakımı ve büyütülmesi için sokaklarda kalmakta ve yaşamakta olan anneanne Canan A.'ya bıraktıkları, şüphelilerin bebeğin bakım ve büyütülmesi ile ilgilenmedikleri gibi kabullenmedikleri bebeğe karşı şiddet uyguladıkları ve darp ettikleri, bebek Aybüke'nin tüm bu yaşadığı olumsuz koşulların ve gördüğü şiddet ve darpın sonucu olarak tedavi için götürüldüğü hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak vefat ettiğinin tespit edildiği anlaşılmıştı." denildi.


SAVCILIK: ANNE, BABA VE ANNEANNEYE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEP ETTİ


Şüphelilerin birlikte hareket ettiği ve Aybüke bebeği tasarlayarak kasten öldürdükleri iddia edilen iddianamede, anneanne Canan A., anne Feride A ile baba Alaettin K.'nın, "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan aile mensubu çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Savcılık, şüpheliler hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasını da talep etti.

<< Önceki Haber Aybüke bebeğin ölüm nedeni belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER