Aydın Çakırbeyli'de muhtarlık binası ve çok amaçlı salon temeli atıldı


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, merhum başbakanlardan Adnan Menderes'in doğduğu, Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli Mahallesi'nde, muhtarlık hizmet binası ve çok amaçlı salon temeli attı. Menderes'in fotoğraflarının sergileneceği bir salonun da yer alacağı muhtarlık binası, mayıs sonuna kadar tamamlanacak.

Temel atma töreninde konuşan Başkan Çerçioğlu, "Bereketli Menderes Ovası'nın ortasında, gerek milli mücadeleye, gerekse Türk siyasetine yön veren Çakırbeylili olmaktan, burada oturmaktan mutluyum. Millet kendisine hizmet edeni asla unutmaz. Biz de bu inançla sizinle birlikte emin adımlarla devam ediyoruz. Sizlere yeni bir muhtarlık binası, çok amaçlı salon ve düğün salonu için söz vermiştik. Bugün sizlerle beraber temelini atacağız. Size söz veriyorum, mayıs ayında da burayı bitireceğiz. Çakırbeyli için daha çok şey yapacağız. Bir an önce Çakırbeyli Meydanı'ndaki parkın da bitirilmesini bekliyoruz. Bu meydan, Çakırbeyli'nin göbeğinde ucube gibi sürünüyor. Yapamayacaklarsa versinler bize, söz veriyorum, 48 saatte bitireceğim. Biz bunu Çakırbeylilerle imece usulü yapsak biter burası. Düğün salonumuz, hem açık hem kapalı 500 kişilik olacak. Muhtarlık binamızın giriş katında bir sergi salonu olacak." dedi.

Başkan Çerçioğlu'na teşekkür eden Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir de, "Bugün burada bizim için tarihî bir an ve tarihî bir gündür. Muhtarlık binamız ve düğün salonumuzun temeli atılıyor. Yıllardır eksikliğini hissettiğimiz ve hayalini kurduğumuz, bir türlü gerçekleştiremediğimiz, bu konuda çalmadığımız kapı, aşındırmadığımız yol kalmadı. Bu yapılacak olan salon sadece Çakırbeyli'ye değil, sekiz köye ve çevresine de hizmet verecektir. Kim taş üstüne taş koyuyorsa, kim de ülke için bir çivi çakıyorsa Allah o insanlardan razı olsun. Çalışan, üreten, sorunları çözen insanlara değer verelim, sahip çıkalım. Çakırbeyliler olarak, temel atılacak çok amaçlı salonun isminin biz muhtar ve ihtiyar heyeti olarak, Özlem Çerçioğlu Topuklu Efe Salonu olmasını kararlaştırdık." şeklinde konuştu.

Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ise, "Adnan Menderes'in herkes, her platformda ismini kullandı ama biz Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Koçarlı Belediyesi olarak heykelini açtık. Bugün de Adnan Menderes'in köylüleri için düğün salonu ve muhtarlık salonunun temelini atıyoruz. Biz sizlerin hizmetindeyiz." dedi.

Törene Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın ve Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya da katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Çakırbeyli'de muhtarlık binası ve çok amaçlı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER