Aydın'da domuz gribi şüphesiyle 3 kişi gözetim altında


Aydın'da domuz gribi şüphesiyle 3 kişinin gözetim altında tutulduğu ortaya çıktı.

Aydın'da hastanelere gribal enfeksiyon şüphesiyle çok sayıda başvuru yapıldığını belirten Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, domuz gribi şüphesiyle 3 kişinin gözetim altına alındığını ifade etti. Kan örneği alınan kişilerin sonuçlarının beklendiğini belirtildi.

Türkiye'de birçok ilde görülen ve H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribi vakıasının Aydın'da da görüldüğü iddia edildi. Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'nde 2, Aydın Devlet Hastanesi'nde de bir kişi domuz gribi şüphesiyle gözetim altına alındığı öğrenildi.

Aydın'da hafta sonu hastanelere gribal enfeksiyon belirtileriyle yüzlerce kişinin başvurduğu belirten Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, Aydın'da şu ana kadar teşhis konulabilen domuz gribi hastasının bulunmadığını açıkladı. Aydın, "Fakat Atatürk Devlet Hastanesi'nde iki hastanın domuz gribi şüphesi ile gözetim altında tutuluyor. Bu hastalardan gerekli kan örnekleri alınmış ve sonuçları bekleniyor. Domuz gribi kesin teşhisi konmuş değil. Fakat son günlerde çok sayıda gribal şikayetlerle hastanelerimize başvuran var." dedi.

Aydın'da yetkililer ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

CİHAN
<< Önceki Haber Aydın'da domuz gribi şüphesiyle 3 kişi gözetim altında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER