Aydın'da yakalanan canlı bombaların sorgusu için Ankara'dan özel ekip geldi


Dün Aydın'ın Söke ilçesindeki otogarda, çok miktarda silah ve mühimmatla yakalanan, kırmızı bültenle aranan, Özdemir Sabancı suikastı sanığı, terör örgütü DHKP-C'li İsmail Akkol ve yine örgüt üyesi Fadik Adıyaman'ın, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ediyor. Canlı bomba oldukları tahmin edilen iki zanlı, bugün sağlık kontrolü için geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye götürüldü. Akkol ve Adıyaman, emniyetten çıkarken ve girerken, "Dilek Doğan'ın katili hesap verecek." şeklinde ve terör örgüt lehine sloganlar attı.

Terör zanlıları İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu için Ankara'dan özel ekip gönderildiği öğrenildi. Emniyet tarafından bu konuda açıklama yapılmadı. İki zanlının, Eskişehir üzerinden Ankara'ya giderek eylem yapacaığı iddia edildi. Bu arada terör zanlılarının avukatı Oya Aslan, İl Emniyet Müdürlüğü B Hizmet Binası'nda bir açıklama yaptı. Av. Aslan, "Buradaki soruşturmadaki dosyalar tamamlandıktan sonra diğer dosyalar gündeme gelebilir. Suç yeri burası olarak tarif edildiği için burada adliyeye çıkarılacaklar. Sağlık kontrolüne götürüldükleri için ek gözaltı süresi olacaktır. Henüz görüşemedim. İsmail Akkol'un ailesi de buraya gelecek." dedi.

Öte yandan Adalet Bakanlığı'nın, 81 ilin cumhuriyet başsavcılıklarına yazı göndererek, terör örgütü DHKP-C'nin muhtemel eylemlerine karşı güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını istediği öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın'da yakalanan canlı bombaların sorgusu için Ankara'dan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER