Aydın'da yaklaşık 175 bin öğrenci karne aldı


Aydın'da 174 bin 739 öğrenci karne sevinci yaşadı. Karnelerini alan öğrenciler, yarıyıl tatiline girdi.

Köşk ilçesindeki 100. Yıl Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen karne töreni renkli geçti. Okuma yazmayı yeni öğrenen bir talebenin hoş geldiniz konuşmasının ardından gösteri yapıldı. Okul müdürüne plaket veren Aydın Valisi Erol Ayyıldız, yaptığı konuşmada, "Onların başarısı. bizim başarımız. Onlar bizim geleceğimiz, bu anlamda da teminatımız. Onların üzerine titreyip geleceğimiz noktasında en nadide varlık şeklinde yetiştirmemiz lazım. Çocuklarımız için ne yapılırsa az. Bizim onlar için çalışmamız nasıl bizim için mecburiyet ise onlar da bir anlamda başarılı olmak mecburiyetindeler. Ben görüyorum ki bu okulda ve Aydın'da eğitimde, emsallerimize göre başarılıyız. Buna emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu onların ortaya koymuş olduğu bir başarı ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Eğer toplam kalite anlamında yolculuk yapılıyorsa bu başarı, bir nevi başarısızlık. Daha iyisi ve güzeli için çalışacağız, çünkü konumuz insan ve küçükler." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, "Bugün ilimiz genelinde 784 örgün eğitim kurumumuzda, 9 bin 122 derslikte 15 bin 237 okul öncesi, 57 bin 170 ilkokul, 52 bin 918 ortaokul ve 49 bin 414 lise öğrencimiz olmak üzere 174 bin 739 öğrencimize, 13 bin 586 öğretmenimizle hizmet vererek, başarılı bir şekilde birinci yarıyılı tamamlamış bulunuyoruz. Bu nedenle başarılı çalışmalarından dolayı çalışma arkadaşlarıma, öğretmen ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Nitelikli bir eğitimin toplumumuzun her bireyine en üst seviyede ulaştırılması, öğrencilerimizi dünyadaki çağdaşları ile rekabet edebilecek becerilerle donanmış, problem çözebilen ve üretken, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek, bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasındadır. Bu nedenle öğrencilerimize yönelik eğitim öğretim faaliyetleri sırasında yapılacak çalışmalarda, bakanlığımız politikaları ve öncelikleri dikkate alınarak gösterilecek özen ve hassasiyet önem arz etmektedir. Bu emir ve direktifler doğrultusunda ilimizde çok verimli bir yarıyıl geçirdik. Öğrencilerimizin, bakanlığımızın politikaları ve önceliklerinde belirtildiği üzere başlayacak olan yarıyıl tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini, dinlenmiş bir şekilde yeni döneme sağlıklı bir başlangıç yapabilmelerini ve ilgi alanlarına da zaman ayırabilmelerini sağlamak için ödev verilmemesi de tüm kurumlarımıza duyurulmuştur. Dinlenmiş, zindeleşmiş olarak ikinci yarıyılda da aynı heyecanla okullarımıza gelecek öğrencilerimiz için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz." şeklinde konuştu.

Daha sonra 1/B öğrencilerine, sınıflarında karneleri verildi. Törene Köşk Kaymakamı Serdar Kaya, Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı, 100. Yıl Atatürk İlkokulu Müdürü Aydın Arıbaş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın'da yaklaşık 175 bin öğrenci karne aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER