Aydın'daki Salı Pazarı'nda esnaf yerinde kalmak istiyor


Aydın'ın Efeler Belediye Meclisi, kasım ayı ilk toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Mesut Özakcan başkanlığında yapılan toplantıda görüşülen 16 gündem maddesi, oybirliğiyle ilgili komisyonlara gönderildi. Aydın'ın en büyük pazarı olan Salı Pazarı'nın bir bölümünde yer alan esnafın, şehrin kültür projelerinden olan "Şu Aydın'dan Geçtin Mi?" Kapsamında yerlerinden kaldırılmaması teklifi de oybirliğiyle Esnaf ve Pazar Komisyonu'na havale edildi.

Veysipaşa Mahallesi'nde salı günleri kurulan pazarın kaldırılmasına, Meyve Sebzeciler Çiçekçiler Manavlar ve Seyyar Satıcılar Esnaf Odası itiraz etti. Belirtilen sokaklarda tezgah açan pazarcı esnafının hiçbir engeli olmadığını belirten Oda Başkanı Yusuf Demirtaş, "Pazarcı esnafımız için en uygun yer için yıkılan minibüs garajının iki katı kapalı pazaryeri olarak yapılsın. Sorun ortadan kalksın." dedi.

Belediye meclisi toplantısında, proje başlasa da pazaryerindeki esnafın engellemeyecek şekilde yerlerinde kalmasını, taşıma kararının iptal edilmesini isteyen odanın isteği gündeme geldi. Bahse konu yerin, Hasır Pazarı'nın bulunduğu alan olduğunu ifade eden Başkan Özakcan, gösterilen yerin çok dik olduğunu ve esnafın burayı istemediğini söyledi. Esnaf odasının talebi doğrultusunda ve projenin başlamamış olması sebebiyle Salı Pazarı (Hasır Pazarı) 1629 ile 1623 ve 1608 sokakların kesiştiği köşeden itibaren batıya doğru 1629, 1624, 1620, 1612 ve 1608 sokaklar üzerinde sergi açmakta olan tahsis belgeli esnafın, pazaryerinin devamında sakınca meydana getirmeyecek şekilde ve bahse konu projeye engel olmadan faaliyetine devam etmesinin istendiğini belirten Özakcan, ilgili maddeyi oylayarak Esnaf ve Pazar Komisyonu'na havale etti.

Sıkıntının, yıkılan minibüs garajının yerine yapılacak kapalı pazaryeriyle tamamen ortadan kalkacağını söyleyen Oda Başkanı Demirtaş ise, "Oradaki pazarcı esnafımızı taşıyacak yer yok. Biz zaten haftanın bir günü orayı kullanıyoruz, diğer günler oralar boş. Buradan pazarcı esnafımızın kaldırılması mantıklı değil. Bu konuyu belediye başkanımızla da görüştük, onlar da olumlu baktılar. Burada yapılması düşünülen proje hayata geçse dahi bizim pazarcımız orada engel değil. Yıkılan Zafer Minibüs Garajı'nın yerine kapalı pazaryeri yapılsın. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Salı Pazarı'nı komple buraya toplasın. Biz Büyükşehir'e onun da teklifini yaptık. Eski garajın alt katı garaj, birkaç katı pazaryeri, üst katları da ne isteniyorsa yapılabilir. 2017'ye kadar kapalı pazaryerine geçeceğiz ama o da yok. İnsanların ihtiyacını gidereceği ortam da yok." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın'daki Salı Pazarı'nda esnaf yerinde kalmak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER