Aydın Doğan darbe tiyatrosunda açık verdi

Kelebek ödüllerinde konuşan Aydın Doğan, 15 Temmuz gecesi Erdoğan'ın CNN'e bağlanmadan önce Hande Fırat'ın kendisini arayıp bilgi verdiğini söyledi. Oysa Fırat verdiği röportajda olayların spontane geliştiğini söylemişti.

Aydın Doğan darbe tiyatrosunda açık verdi

Aydın Doğan darbe tiyatrosunda açık verdi

15 Temmuz gecesi Erdoğan'la CNN ekranında telefon bağlantısı yapan Hande Fırat, Kelebek yılın medya olayı ödülünü aldı. Ödülünü Aydın Doğan verdi.

AYDIN DOĞAN KONUŞUNCA AÇIK VERDİ

Aydın Doğan 15 Temmuz gecesi Hande fırat'ın kendisini arayıp, Erdoğan'ı ekrana çıkaracağını söylediğini aktardı.

Oysa Hande Fırat olay gecesine ilişkin Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, tamamen spontene ve anlık gelişen bir durum olarak anlatmıştı. Doğan anlattıkları ile darbe tiyatrosunda açık vermiş oldu.

BİR YALAN BÜYÜK AÇIK

Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat Darbe Girişimi gecesi yaşadıklarını CNN Türk ekranlarında anlatmış olaydan kimsenin haberi olmadığını söylemişti. Ancak Altın Kelebek ödül töreninde konuşan Aydın Doğan, Hande Fırat'ın söylediklerinin tam tersi bir açıklama yaparak, Hande Fırat'ın kendisine haber verdiğini ve bunun için evlendirme sözü verdiğini söyledi. Şimdi Hande Fırat'ın mı yoksa Aydın Doğan'ın mı doğruyu söyleyip söylemediği tartışılıyor.


Gazeteci Emre Erciş'ten konu ile ilgili önemli soru ve detaylar

Gazeteci Emre Erciş Twitter hesabından Hande Fırat'a şu soruları yöneltti. Erciş, "Sn. @handefrt gerek kitabınız gerekse röportajınızda saat 22.30-23.00 arası Sn.Aydın Doğan ile telefon görüşmesi yaptığınızı söylüyorsunuz Yine kitabınızda 15 Temmuz gecesinin kronolojisini saat saat verirken Sn.Aydın Doğan ile başka hiç bir görüşme yapmıyorsunuz. Dün geceki ödül töreninde Sn.Doğan "Hande bu programı yapabileceğini,Sn.Cumhurbaşkanıyla görüşebileceğini söyledi" diyor. Devamında "Bunu nasıl yapabilir misin, becere bilir misin dediğimde yaparım dediğinizde çok mutlu olurum" diyor. Hatta "Çıtçıtınla (Kimse artık) sana istediğin yerde düğünü yaparım" sözü veriyor. Şimdi lütfen bu insanları aydınlatın Sayın Hande Fırat...

SORU 1: Aydın Doğan'a Erdoğan ile GÖRÜŞEBİLİRİM sözünü saat kaçta verdiniz?Çünkü görüşme SPONTANE oldu demiştiniz.

SORU 2: Sn.Doğan'a söz verirken Erdoğan ile 15 Temmuz gecesi canlı yayın sözünü KİMDEN ALDINIZ?Söz almadıysanız KİME GÜVENDİNİZ?

SORU 3: Erdoğan'ın canlı yayını sırasında MİT Basın Müşaviri Nuh Yılmaz sizi aramıştı,bu konu ile bir ALAKASI VAR MI?

SORU 4: Yoksa Aydın Doğan'ın bu çok çok çok ilginç açıklamasını yaşlılığına verip duymazdan mı gelelim?

Ya Sayın Hande Fırat yalan konuşuyor, ya da Sayın Aydın Doğan. Birazcık vicdanınız varsa 241 Şehitin hakkı için insanlara doğruları anlatın.

HANDE FIRAT'IN HÜRRİYET'E VERDİĞİ RÖPORTAJ İSE ŞÖYLEYDİ:

O gece Erdoğan’la daha önce telefonda görüştünüz mü?

- Evet... FaceTime üzerinden canlı yayına kadar iki kez konuşmuştuk...

Erdoğan’ın kendisiyle mi?

- Hayır, ben hep Özel Kalem Müdürü ile görüştüm. İki kez konuştuk... İlkinde, “Birtakım sorunlar var... Cumhurbaşkanı birazdan açıklama yapacak” dedi. Hatta bunu da ilk duyuran biz olduk o gece... Ne biz ne de onlar o sırada otele saldırı olacağını biliyor... DHA muhabirlerini yönlendirdik hatta açıklama olacak diye...

Sonrasında?

- Bekliyoruz bekliyoruz Cumhurbaşkanı’ndan açıklama yok... 1 saat geçti yok... Tekrar aradım Özel Kalem Müdürü’nü... “Periscope’tan bir şeyler yaptık, görmediniz mi?” dedi... “Hayır görmedik... Periscope’tan olmaz o işler... Ben burada, yayındayım. Hemen yapalım, canlı yayına bağlayalım Sayın Cumhurbaşkanı’nı” dedim... “Burası çok karışık... Beyefendi’ye bir sorayım” dedi Özel Kalem Müdürü... Sordu ve olumlu dönünce hemen yayına aldık...
<< Önceki Haber Aydın Doğan darbe tiyatrosunda açık verdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER