Aydın Doğan hakkında karar verildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Haziran 18 2019
2018 yılı şubat ayında Hürriyet ve Kanal D'yi AKP'ye yakınlığı ile bilinen Demirören ailesine satan Aydın Doğan ile kızının da aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılandığı "kâğıt kaçakçılığı davası" zaman aşımı sebebiyle düşürüldü.
Doğan Holding Şefer Başkanı Aydın Doğan ile kızının da aralarında bulunduğu 4 kişinin "Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan yargılandığı dava zaman aşımı sebebiyle düşürüldü.
İstanbul 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugünkü duruşmaya, sanık Hanzade Vasfiye Doğan ve taraf avukatları katıldı.
YARGITAY'IN BOZMA İLAMI OKUNDU
Yargıtay 19'uncu Ceza Dairesi'nin bozma ilamının ardından söz alan Hanzade Vasfiye Doğan, "Bozma doğru değildir. Israr edilmemesini isteriz." dedi.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) avukatı ise zaman aşımının dolmadığını, sanıkların cezalandırılması gerektiğini beyan etti.
Sanık avukatları da zaman aşımının meydana geldiğini ve sanıkların davaya konu olan dört şirketin hepsinde yönetim kurulu üyesi olmadığını belirterek, düşürülme veya beraat talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti sanıklar hakkında iddianamede isnat edilen suçun ceza miktarının 2 yıldan 5 yıla kadar olduğu, sekiz yıllık zaman aşımına tabi olduğu ve zaman aşımını kesen hallerin söz konusu olmadığını belirtti.
ÜZERİNDEN 8 YIL GEÇTİ
Mahkeme, sanık Aydın Doğan'ın son savunma tarihi 23 Haziran 2010'dan itibaren sekiz yılın 23 Haziran 2018'de dolduğunu belirtti.
Mahkeme, bu gerekçeyle davanın düşürülmesine karar verdi.

Bir dönemin medya imparatoru Aydın Doğan, "kâğıt kaçakçılığı davası" diye nitelenen davanın yeniden açılması üzerine Hürriyet ve Kanal D başta olmak üzere bütün medya şirketlerin
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı3.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi4.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı5.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest
6.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı7.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!8.Halep'te gerilim! Valilik binası insansız hava aracıyla vuruldu9.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!10.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







