Aydın Orman İşletmesi yılbaşında ağaç kesilmesin diye fidan dağıttı


Aydın Orman İşletme Müdürlüğü, yılbaşı utlamaları için ağaç kesilmemesi amacıyla fidan dağıttı. İstasyon Meydanı'ndaki dağıtımda, vatandaşlara 9 bin tane fidan verildi.

"Ağaç kesme, fidan dik" kampanyası başlatan müdürlük, kendi tesislerinde yetiştirilen 2 bin dut, 2 bin erguvan, 2 bin kara selvi, 2 bin keçiboynuzu ve bin adet fıstık çamı fidanını, yeni yıl hediyesi olarak dağıttı. Amaçlarının yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikmeyi teşvik ederek girmek olduğunu belirten Aydın Orman İşletme Müdürü Yusuf Karartı, "Vatandaşlarımızı ağaç kesmeye değil, fidan dikmeye teşvik ediyoruz. Vatandaşlarımız ağaç kesmesin, fidan diksin." dedi. Yılbaşı kutlamak için ağaç kesilmesinin önüne geçmek amacıyla ekiplerin sahada görev yaptığını da belirten Karartı, "Olası ağaç kesimlerini önlemek için ekiplerimiz, orman sahalarımızda görevde, devriye geziyorlar. Tüm tedbirlerimizi aldık." şeklinde konuştu.

Yusuf Karartı, "Bu sezon, şu ana kadar 230 bin fidan dikimi yaptık. Sezon sonu olan ocak ayı sonuna kadar toplam 600 bin fidan dikimi yapacağız. Fidan dikimlerimiz, ormanlık sahalarımızda devam ediyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Orman İşletmesi yılbaşında ağaç kesilmesin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER