Aydın Tabip Odası: Rögardaki ceninlerle ilgili tatmin edici açıklama yok


AYDIN (CİHAN)- Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin atık rögarında bulunan ceninlerle ilgili olarak kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmadığını söyledi. Kurumun ve yetkililerinin ihmalinin açık olduğunu savunan Aydın, "Sağlık kurumunun bu işte ciddi ihmali var. Öyle geçiştirilecek bir durum değil." dedi.

Oda Başkanı Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne gittim. Ceninle ilgili konuyu sordum, net ve tatmin edici bir cevap veremediler. Kürtaj değil de ihmal yönünde olabilir ama bu ciddi bir olay. Ciddi şekilde araştırılmalı ve soruşturulmalı. Kurumun ve çalışanların ihmali var. Burada bir ihmal var, sunun üzerine gidilmiyor. Çok ciddi bir olay. Bunu başhekimliğin ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün çok ciddi araştırması ve tatmin edici açıklaması lazım. Bu tesadüfen olmuş bir olay değil. Bu ceninler sokakta bulunacak şeyler değil. Hastane bahçesi rögarında bulunuyor, mutlaka hastaneyle ilişkisi var. Resmi makamlar bu işin aslını biliyorlardır, bilmemeleri mümkün değil. 10 haftaya kadar kürtaj izni var. Bu normal kürtaj olabilecek bir durum değil, mutlaka ameliyathanede olan bir şey. Ameliyathanede bu materyalin uygun şekilde defnedilmesi lazım veya tıbbi atık olarak değerlendirilmesi lazım. Bir de denetim ve kontrollerde ihmal var. Sağlık kurumlarına insanlar güvenerek gidiyorlar. Bu vicdani, dini ve insani olarak uygun değil." Hastane rögarında bulunan ceninlerin üç dört aylık olduğunu, bunun kanuni kürtaj süresini geçtiğini, kürtaja 10 haftalığa kadar izin verildiğini belirten Metin Aydın, "Ceninlerin durumu kürtajı değil, ameliyatı gösteriyor. Kürtaj yapma şansları yok. Bu ceninlerin defnedilmesi veya naklinde bir ihmal var. Burası Türkiye, h şey olabilir." dedi.

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada ise şunlar kaydedilmişti: "02.03.2015 tarihi sabah saat 09.00 sularında hastane rögar temizliği sırasında hastanenin temizlik görevlisi tarafından 3-4 aylık cesamette cenin bulunduğu ve hastane idaresine haber verdiği idarenin de durumu savcılığa bildirdiği görülmüştür. Hastanemizde yapılmakta olan tıbbi gebelik sonlandırma işlemleri sonrası gebelik materyalleri, ilgili yönetmelik doğrultusunda belediyeye teslim edilmektedir. Bu tarih ve yaklaşık bir ay önce meydana gelen mezkûr olayla ilgili olarak hastanemizin ve çalışanlarının herhangi kusur ve ihmallerinin olmadığı yapılan araştırmalar sonucunda anlaşılmış olup konunun aydınlatılması için adli sürecin sonuçlanması beklenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Tabip Odası: Rögardaki ceninlerle ilgili tatmin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER