Aydın Tekstil alanı kamulaştırıldı


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın İdare Mahkemesi'nin, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 177 dönümlük Aydın Tekstil arazisinin kamulaştırılmasına karar verdiğini açıkladı.

Konu ili ilgili açıklama yapan Çerçioğlu, 2009 yılından beri devam eden kamulaştırma sürecinin 76 milyon TL'ye sonuçlandığını duyurdu. Çerçioğlu, "Burası Aydınlıların olmalıydı, öyle de oldu. 2009 yılında Aydın'ın 100 binlik planı yapılıyordu. İlk iş olarak Aydın Tekstil alanını yeşil alan olmasını oldu. Ondan sonra kamulaştırma kararı aldık. Önceki gün mahkeme süreci tamamladın. 76 Milyon TL'ye. İlk günden bu güne kadar yasal faizi olarak bu rakam 95-100 milyonu bulabilir. Tahmine diyorum Nisan ayında tapu işlemleri gerçekleşecek. 177 dönümlük bir arazı, Burası Aydın'da yaşayan tüm vatandaşlarımızın kullanabileceği bir alan olacak. Burası için neler yapılacağını internet üzerinden ve kentin belli noktalarına sandık koyacağız. Vatandaşlardan gelen istek doğrultusunda projelendireceğiz." dedi.

Aydın Tekstil alanının yeşil alan olacağını belirten Çerçioğlu, "Bu alan içinde bin tane tescilli ağaç ve tescilli yapılar var. Buranın mutlaka restorasyon yapılması gerekiyor. Kullanıma imkansız olan tescilsiz binalar var. Bu binalar burada olmayacak. Restorasyonu uzun sürebilir. Bu projelerin kıymetini bilmek gerekiyor. Bu alanın beton yığınına dönmesini istemiyorum. Çünkü nefes alabileceğimiz kentin tam ortasında böyle bir yer başka yok." şeklinde konuştu.

Kamulaştırılan alanın ödemesiyle de konuşan Çerçioğlu, "Burada inşallah bizler, Aydınlılar gençler çocuklarımız bisiklet binerek, spor yaparak, kitap okuyarak geçireceği bir alan olacak. Tüm Aydın'a hayırlı olsun. Üzerinde uğraştığım bir projeydi. TOKİ gibi apartman değil de rezidans değil de Aydınlıların görebileceği bir mekan olarak görmek istiyorduk. Biz de onu gerçekleştirdik. Tescilli ağaçlar binalar var, bunlara dokunmanız mümkün değil. Burası yeşil alan olacak." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Tekstil alanı kamulaştırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER