Aydınlı öğrenciler üniversiteleri tanıyarak tercih edecek


Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye ve KKTC'den 48 üniversitenin katılımıyla, "Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri" başlattı. Etkinlikte lise öğrencileri, üniversiteleri yakından tanıma fırsatı buldu. Bu programla Aydın'da yaklaşık 11 bin öğrenciye ulaşma amaçlanıyor.

Hasmahal'de düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Bizleri en çok onurlandıran, öğrenciler için yaptığımız birebir çalışmalardır. Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri de bu çalışmalardan birisidir. Aydın kariyer günlerini beşinci kez düzenliyoruz. İlk başladığımızda 28 üniversiteyle olan etkinliğimizde bugün, 48 üniversitemizi burada sizler için davet ettik. Anne babamızı seçemiyoruz, doğduğumuz yeri seçemiyoruz ama mesleğimiz ve işimizi seçebiliyoruz. Bir insanın yaşamında başarılı olabilmesi için ve büyük başarılara imza atabilmesi için mesleğini öncelikle severek istemesi ve onu hayallerinde taşıması gerekiyor. Gelecekte Türkiye'yi yönetecek gençler olarak, büyük hayaller kurduğunuzu biliyorum. Bu büyük hayallerinize ulaşmak için kendinize hedefler koyarak, yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduğunuzu da biliyorum. Biz büyükleriniz olarak şunu istiyoruz, tüm gençlerimizin hayallerinin gerçek olmasını arzu ediyoruz. Bunun için biz de sizler için ne yapılması gerekiyorsa Aydın'da yapmaya hazırız. Gençler, üniversiteyi tanıyacaksınız, meslekleri sorgulayacaksınız, 21. yüzyılın önemli meslekleri hakkında bilgi edineceksiniz. Zaten sizler bilgiye kolay ulaşıyorsunuz. Burada bizim yapmak istediğimiz, üniversite yöneticileriyle, akademisyenlerle, üniversiteyi temsil eden kişilerle birebir, yüz yüze gelerek sorusunu sorup cevap aradığınız birçok konuda kendinizi aydınlatmanızdır." dedi.

Aydın'ın üniversite giriş sınavlarında başarılı bir il olduğunu belirten Töre, LYG ve YGS sınavlarında çıkacak soruların, okullarda görev yapan öğretmenler tarafından hazırlandığını söyledi: "Artık sizin karşınıza, beklemedik yabancı sorular çıkmayacak. Müfredat ve öğrenim programlarını takip eden, kazanımlarını iyi bilen öğrencilerimiz kesinlikle başarılı olacaktır. Biz Türkiye'nin YGS ve LYS'de en başarılı illerinden birisi olarak, bu başarılarımıza başarı katıp Türkiye'yi, hattâ dünyayı yönetecek gençleri Aydın'da yetiştireceğiz."

İl merkezi ve bütün ilçelerde bulunan öğrenciler, eğitimciler ve velilerin davet edildiği etkinlik sayesinde, ekonomik yetersizlik sebebiyle okul gezilerine katılamayan, üniversiteleri yeteri kadar tanıma fırsatı bulamayan öğrencileri, üniversite temsilcileriyle buluşturup öğretim üyelerinden sınav kaygısı, motivasyon, zaman yönetimi, geleceğin mesleklerini tanıma, verimli ders çalışma, başarı ve mutluluk konularında bilgi almalarının sağlanması için seminer, konferans ve tanıtım etkinlikleri düzenlenecek. Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri, 30 Aralık 2015'te sona erecek.

Açılışa Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Zabun, Milli Eğitim şube müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Daha sonra protokol üyeleri ve öğrenciler, üniversite stantlarını gezerek bilgi aldı.tercih-edecek-1973886.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Aydınlı öğrenciler üniversiteleri tanıyarak tercih edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER