Ayhan Bilgen dahil 17 HDP'li tutuklandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 2 2020
Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönelik cadı avı soruşturmasında aralarında Kars Belediye Başkan Bilgen'in de olduğu 17 kişi tutuklandı. Eski HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya serbest bırakıldı. Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile Kars Belediye Başkanlığı görevinden azledildi. Bilgen'in yerine Kars Valisi Türker Öksüz kayyım olarak tayin edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 6 yıl sonra başlatılan Kobani eylemleri soruşturmasında 17 kişi tutuklandı, gözaltına alınan 20 kişiden 17'si tutuklandı.
8 gün gözaltında tutulan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Alp Altınörs, HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, eski milletvekili Ayla Akat Aka, eski BDP Eş Genel Başkanı ve milletvekili Emine Ayna, eski HDP MYK üyeleri Bircan Yorulmaz, Berfin Özgü Köse, Dilek Yağlı, Can Memiş, Günay Kubilay, Bülent Parmaksız, Pervin Oduncu, İsmail Şengün ve Cihan Erdal, eski HDP Genel Saymanı Zeki Çelik, HDP'nin Radyo ve Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) üyesi Ali Ürküt ve eski milletvekili Prof. Dr. Emine Beyza Üstün çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı.
Eski HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya, yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz müteahhit: "TOKİ projelerine devam ediyorum"2.Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır olun'3.Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için aklındaki iki ismi açıkladı4.Bir aileyi yok eden o ilacın kullanılmasına nihayet düzenleme getirildi!5.TMSF, Habertürk TV'nin satıldığı iddialarına açıklık getirdi

Hüseyin Yağmur
Esra Büyükcombak

Numan Yılmaz

Prof. Dr.

Hüseyin Odabaşı
ÇOK OKUNAN HABERLER

Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz mütea...

Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır ol...

Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için ...

Bir aileyi yok eden o ilacın kullanılmasına nihaye...

TMSF, Habertürk TV'nin satıldığı iddialarına açıkl...


