Aykut Edibali: Türkiye'nin sorunu demokrasi ve adalettir

Aykut Edibali: Türkiye'nin sorunu demokrasi ve adalettir

Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, hukuk devleti olarak demokrasiyi ve adaleti yeniden inşa edeceklerini söyledi.

Kırşehir'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, bir basın mensubunun, bazı partilerin ittifak yaparak 7 Haziran genel seçimlerine hazırlandığını ve Millet Partisi'nin neden ittifak düşünmediği sorusuna Edibali, "Demokrasilerde elbette ittifaklar da iş birliktelikleri de olacaktır. Ancak bu söylediğim programları herhangi bir koalisyon hükümetinin başarabileceği kanaatinde değilim, dolayısı ile biz Türk halkından tek başına iktidar istiyoruz. İttifak konusunda söyleyeceğim şey, teorik olarak iyi formüldür ama formülleri uygulamak iyi aktörleri gerekli kılıyor. Şimdi ortalıkta ne rahmetli Erbakan ne rahmetli Türkeş var. Biz de artık bunu tek başımıza gerçekleştirme imkanını bulamadık diyebilirdim. Biz tek başımıza iktidar istiyoruz." cevabını verdi.

Aykut Edibali, Türkiye'nin sorunun 'demokrasi ve adalet' olduğunu söyledi.
Edibali, sözlerine şöyle devam etti: "Demokrasiden çok bahsediyoruz. Kırşehir çok partili çoğulcu demokrasinin ağır faturasını ödeyen bir ilimizdir ve Kırşehir çok partili demokrasi uğruna çekmiş olduğu çileler sebebi ile herkesin saygı duyması düşüncesindeyiz. Kırşehir bir demokrasi kahramanıdır, vefakar Türk milletinin bu fedakarlığı mutlaka ödüllendirmesi gerekiyor ve maddi-manevi ödüllendirmelidir. Kırşehir bölge vilayetleri ile 40'lı yıllarda hangi düzeylerde ise Türkiye Cumhuriyeti'nin bunu ödemesi gerektiği düşüncesindeyim. Adalet bunu gerektirir. Bugün Türkiye varsa Ahilik kültürü bu oluşumda büyük etkiye sahiptir. Anadolu coğrafyasında yapmakta olduğumuz çalışmalarda bizlere karşı güzel bir intiba olduğunu gördük. Karanlık ve kargaşa döneminden geçiyoruz ülke olarak, çok ciddi oranda adalet problemine sahibiz. Hukukun üstünlüğüne inanan, adalet anlayışını yeniden tesis ederek demokrasiyi inşa edeceğiz. İslam topluluklarının oluşumunu yeniden başlatacağız. Muhteşem Türkiye hedefi doğrultusunda çalışıyoruz. Birincil yönde isteğimiz tek başına iktidar olabilmek, dünü sayıklamak yerine bugüne bakarak hareket etmek gerekir. Bizler dünle değil bugün ile hareket ederek başarının daha hızlı yakalanacağı inancını taşıyoruz. Adalet mülkün temeli ise en hızlı şekilde adil düzene geçilmelidir. Temel hedefimiz ise milli devleti oluşturmaktır."

Millet Partisi'nin sırf seçime girmek için giren bir parti olmadığı söyleyen Edibali, "Ellerinde dosyalarla birlikte bazı parti adaylarının dolaştığını görüyoruz. Bizler halkın gayretleri ile ayakta kalan bir partiyiz. Millet Partisi sırf seçime girmek için giren bir parti değildir. Devlet yaşamakta olan her vatandaşının her şeyinden sorumludur ve hiçbir yönetici insanları etnik kimliklere göre ayıramaz." diye konuştu.

Edibali, genel başkan yardımcıları ve milletvekili adayları ile birlikte, basın mensuplarının soru-cevap bölümünü bitirdikten sonra Millet Partisi'nin programları hakkında bilgiler verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Aykut Edibali: Türkiye'nin sorunu demokrasi ve adalettir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER