Aykut Erdoğdu, 15 Temmuz biliniyordu, 250 insan yem yapıldı

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın konuğu olan Erdoğdu'ya göre iktidar, darbe olacağını biliyordu ve bilerek müdahale etmedi.

SHABER3.COM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, 15 Temmuz darbe girişimi için çarpıcı açıklamalarda bulundu. KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın konuğu olan Erdoğdu'ya göre hükümet, darbe olacağını biliyordu ve bilerek müdahale etmedi.

 

Erdoğdu, bu bilgilerin CHP'nin 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili raporunda olduğunu ifade ederek şöyle konuştu, "Darbe olacağını biliyorlar. Bakın bu çok tarihi bir şey. Darbe olacağını biliyorsan sen bu 250 insanı yem olarak mı kullandın? Nasıl silah başında tutarsın bu insanları sen. Sana 4 ay önce diyorlar bunlar darbe yapacaklar, sen bekliyorsun, müdahale etmiyorsun sonra darbe oluyor, ondan sonra darbeyi alıyorsun bir karşı darbeye çeviriyorsun karşı darbe sonrasında da FETÖ ile mücadele diye başlayıp bütün muhaliflerin boynunu vurmaya çalışıyorsun. O gece ben Meclis'te bombalandım. Birileri gecekonduda saklanırken, birileri tünellerin içine girerken, birisi uçakta havada durumu beklerken benim o Meclis'te 7 tane bomba düştü. Orada AKP Milletvekillerini cesaretlendiren bizdik. Bizim Meclis'e girmemiz tarihi bir şeydir. Sonuçta ne oldu? FETÖ diye başladı, darbeyi biz dahil bütün muhaliflere yönelik bir silaha çevirdiler. Bu darbenin olacağını biliyor."

Aykut Erdoğdu'nun çarpıcı açıklamaları şöyle devam etti:

"Darbeden bir gün önce Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın mezuniyet töreni sonrasında MİT Müsteşarı ile Genelkurmay Başkanı'nın bir çardakta yanlarına korumlarını dahi almadan 6 buçuk saat boyunca konuşmaları, ertesi gün MİT Müsteşarı'nın geldiğinde MİT Müsteşarı ve Genelkurmay İkinci Başkanı'nın ifadesine göre saat 6'da koruma müdürü Muhsin'i arayarak, Hakan Fidan'ın, 'Muhsin yanında yeterince cephane, silah adam var mı? Havadan karadan ve denizden saldırı olursa yeteri kadar savunacak kadar gücün var mı?' dediği biliniyor. Darbe günü akşam saat 5 buçuk, 6'da bu konuşma yapılıyor."

 

 

<< Önceki Haber Aykut Erdoğdu, 15 Temmuz biliniyordu, 250 insan yem yapıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER