Aykut Kocaman: İkinci gol sonrası dönülmez bir noktaya girdik


Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Medipol Başakşehir karşısında yedikleri ikinci gol sonrası dönülmez bir noktaya geldiklerini söyledi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 9. haftasında Medipol Başakşehir, Torku Konyaspor'u 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından konuk takım hocası Aykut Kocaman, açıklamalarda bulundu. "Maç öncesi iki takımın birbirine karşı üstünlükleri, avantajları ve dezavantajları yan yana getirildiği zaman çok beklenmedik bir skor 4-0." diyen Kocaman, şöyle devam etti:

"İki takımda birbirine yakın futbol oynuyor. Alan daraltarak rakibi özellikle geniş alanda çıkarmayarak baskı kurmaya çalışacak ve hangisi avantaj sağlayacak bilek güreşi gibi olacak diye düşünüyordum maçtan evvel. Maç böyle başladı ancak gole kadar üretken olamadık. Defansif anlamda sıkıntı yaşayacak gibi gözükmüyorduk. Bir duran top bizim açımızdan çözülme hali oldu."

İlk golden sonra eşitliği yakalamaya çalıştıklarını kaydeden Aykut Kocaman, "İkinci yarı kendi ayağımızla kaydedilen ikinci gol sonrası dönülmez bir noktaya girdik. Zaten sürekli alan daraltarak oynayan rakibe çok kolay geniş alan bırakmayan defansif olarak kurgusu gayet iyi bir takım karşısında 2-0'dan çevirmek zor olacaktı. Bizim adımıza da oyunun seyri açısından da olumsuz bir hal çıkardı. Çünkü artık 2-0'dan sonra daha geniş boşluklar çıkarmaya başladık, birbirine yakın oynayan oyuncu grubumuz gitti daha skoru çevirmeye gayretli biraz da oyunu bizim adımıza olumlu puanlar çıkaracak oyuncu grubu eldi. Buda geniş alana yayılmanızı gerektirdi. İki tane merkez kuvvet oyuncusu olan önde 3 tane top taşıyıcısı olan Başakşehir artık top bizde gibi görünse de oyuna hakim olarak gözüktü ve sonunda da maç öncesi hiç aklımıza gelmeyen kuvvetli bir skor oldu. Bundan sonra temel hedef tabii yaraları sarıp Gençlerbirliği maçı ile beraber tekrar kuvvetli hallerimizi devreye sokabilmek." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Aykut Kocaman: İkinci gol sonrası dönülmez bir noktaya girdik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER