Aykut Kocaman: Net gol pozisyonlarından sonra bir puan çok daha değerli oldu


Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, rakibin yakaladığı net gol pozisyonlarından sonra Rize'den alınan bir puanın çok daha değerli olduğunu söyledi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 13. hafta maçında konuk oldukları Çaykur Rizespor ile oynadıkları ve 0 - 0 biten maçın ardından konuşan teknik direktör Aykut Kocaman, "Maç öncesi bakıldığında Rize deplasmanından bir ya da 3 puan ama puanla dönmek İyi olacaktı. Bu anlamda durumdan memnunum." dedi.

İki takımın da kendine ait özellikleri olduğunu ifade eden Kocaman, "Bu özelliklerden bizim tarafımızın rakibimizin bize topu bırakacağı belliydi. Önemli olan bizim bunu nasıl değerlendireceğimizdi. Hakikaten de oyun tarzlarından dolayı top daha çok bizdeydi. Ancak bizim daha sabırlı oynamayı ve üçüncü bölgeye geçişlerde hatlarımızı bozmadan geçmeyi başarmamız lazımdı." diyerek, şöyle devam etti:

"İlk yarı nispeten kontrolümüz altında geçti. Çaykur Rizespor oyununu bize dayatmaya çalışırken buna çok fazla izin vermedik. 3-4 tane çok bariz top kaybı yaşadık ve bununla beraber Rizespor en iyi özelliği olan hızlı hücumlarını yapmaya çalıştı. İlk yarıda bunu istedikleri kadar yapmalarına izin vermedik."

İkinci yarı Kwueki'nin yakaladığı ilk net gol pozisyonundan sonra kendileri adına maçın dengesini değiştirdiğini anlatan tecrübeli hoca, "O andan itibaren daha şuursuzlaşmaya başladı bizim takım. Ancak buna rağmen ilk yarıdaki kısır oyundan eser yoktu. Daha fazla gol arayışı, daha fazla orta ve ceza sahası atraksiyonları fazlaydı. Ancak ikinci yarı Rizespor kendi oyununu tamamen dayattı bize. Top kayıplarımız arttı, bundan sonra da 3 tane net gol pozisyonuna girdiler. Tabii gol olmaması bizim adımıza futbol şansıydı, Serkan'ın becerisiydi. Maç öncesine döndüğümüzde Rize'den alınacak bir puan iyiydi. Hele böyle net gol pozisyonlarından sonra çok daha değerli oldu." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Aykut Kocaman: Net gol pozisyonlarından sonra bir puan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER